Renault Megane: Nare olielucht in de auto

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 8V

Hallo allen, als de motor van mijn Megane Scenic opwarmt ruik ik een nare olielucht in de auto. De motor bekeken maar geen lekkage te zien, motor is droog en geen zwetende klepdekselpakking o.i.d. Zou het iets met de carter ventilatie te maken kunnen hebben en zoja hoe los ik dat op?.

M.v.g. Ronald.

ronny530

Geplaatst door ronny530 , lid sinds 12 jaar geleden

13 Reacties

kaleido 1 PRO, 7 jaar geleden

Kijken of hij lek is , en wat er defect is vervangen/repareren.
Laat de motor eens lopen met de kap open en kijk of je ergens iets ziet roken .
De rubberen afdichting van de paravan is nog wel heel ?

ronny530, 7 jaar geleden

Dat ziet er allemaal nog goed uit, ik zie ook geen rook maar bepaalde slangen zien er wel zwart glimmend uit. Helaas is de motor zo compact ingebouwd dat niet te lokaliseren is waar ze beginnen en ook weer eindigen.

kaleido 1 PRO, 7 jaar geleden

Dat valt toch wel mee , is maar een 8 klepper.

Jasperkrug1, 7 jaar geleden

Valt reuze mee ik heb dezelfde motor in een espace...
Kijk even goed naar je carterontluchting!

ronny530, 7 jaar geleden

Vandaag eens goed gekeken onder de motorkap, bij de carterontluchting is alles droog en netjes aangesloten. Vanaf het inlaatspruitstuk gaat er een slang naar een sensor aan de linkerzijde van de motorruimte. Die slang is met krimpkous o.i.d. aan elkaar gezet en nogal glimmend nat en stinkt. Ik heb de slang tijdelijk met duckttape omplakt wie weet was dat de oorzaak.

Jasperkrug1, 7 jaar geleden

Plat rechthoekig sensortje?
Dat is je map sensor.. slang hoort niet besmeurd te zijn met olie. Inlaatspruitstuk nog goed? Die olie komt toch ergens vandaan... of de achterkant van je kleppendeksel?
Slangetje moet ook uit 1 stuk bestaan. Kun je bestellen bij dealer...

ronny530, 7 jaar geleden

De achterkant van de motor is droog als ook de vlamplaat, geen lekkage te zien. Wellicht is die slang de oorzaak want de geur treed op als de motor opwarmt, op bedrijfstemperatuur is het weg.

Jasperkrug1, 7 jaar geleden

Kan me niet voorstellen... je map sensor meet inlaatdruk.
daar hoort geen olie thuis en is bij mij kurkdroog...

ronny530, 7 jaar geleden

Maar die sensor is wel afhankelijk van het vacuüm in het inlaatspruitstuk. Bij mijn oude Volvo 440 waren die slangen ook vergaan en hadden dezelfde geur als in de Scenic.

RPJdeWeert, 7 jaar geleden

Tip: slangetje niet bestellen bij de dealer, maar een universele halen bij de automaterialenzaak. Veel goedkoper, en je kunt hem iets langer maken. De originele zijn net iets te kort, waardoor ze bij beweging van het motorblok kunnen gaan scheuren.

ronny530, 7 jaar geleden

De stank is nu al minder dan voorheen, ook merk ik dat de motor rustiger loopt. Die tape is een noodoplossing dus ga ik die slang vervangen. Ik hoop dat dat het geweest is want sleutelen aan de motor is geen pretje.

Jasperkrug1, 7 jaar geleden

Fijne motor hoor niet de snelste maar draait eindeloos door... ;-)
Succes ermee.

ronny530, 7 jaar geleden

Even een update, de slang is nog niet vervangen maar sinds het provisorisch dichtmaken is de stank volledig verdwenen.
Bedankt voor het meedenken.

M.v.g. Ronald.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.