Renault Megane: nieuwe autoradio ter vervanging Cabasse Auditorium

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Hallo,

Ik ben sinds een aantal maanden de gelukkige eigenaar van een Megane Grand Tour Privilege de Luxe met een schitterend Cabasse Auditorium systeem. Omdat helaas de cd-wisselaar kapot is heb ik een nieuwe autoradio gekocht met bluetooth voor mijn mobieltje. Maar ja, ik dacht eerst dat het aan mij lag, maar de monteur van de Renault dealer keek ook even vreemd op. Kennelijk zit in het midden console alleen de cd wisselaar en de bediening. De feitelijke techniek (versterker e.d.) zit rechtsachter in de kofferruimte. In de midden console zijn dus geen standaard aansluitingen aanwezig. Volgens de dealer is het ook niet mogelijk om een andere radio in te bouwen. Het liefste wil ik natuurlijk de stuurwielbediening ook nog blijven gebruiken.

Mijn vraag is: Wie heeft er ervaring om een standaard autoradio in te bouwen in dit geval? Of mij kan adviseren hoe dit wel werkend te krijgen is?

Bvd, Joost

sanjoo

Geplaatst door sanjoo (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sanjoo (0), 15 jaar geleden

Ben ik de enige met dit verhaal? Wie heeft een reactie voor mij?

Groet, Joost

Hans4040 (300) PRO, 15 jaar geleden

Joost,
ik denk ook dat je de enige bent met dit verhaal.
En ik heb er geen pasklare oplossing voor, helaas.

mvg,
Hans.

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik heb misschien toch iets... Heb dit systeem ooit eens gedemonteerd in een Scénic 2. Er zaten toch stekkers van de luidsprekers achterin de middenconsole. Voeding en massa zal je daar ook wel vinden. Ik weet dat er bij Renault dealers een aanpasstekker bestaat om de stuurwielbediening te behouden, maar dit was voor de Sony autoradio's uit de hogere klasse. Voor andere merken weet ik dat niet. Toch een lichtpuntje...?

sanjoo (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties! Ik zal nogmaals navraag doen bij de dealer. Als het me lukt post ik het hier.

Groet, Joost

sanjoo (0), 14 jaar geleden

Erg laat maar hier is ie dan voor de mensen met een soortgelijk probleem.

De dealer had het ook niet bij het juiste eind. De middenconsole bleek slechts het mechanische gedeelte te bevatten met daarop de bediening en erin de CD-wisselaar. Helemaal rechts achter in de auto, achter/boven de wielkast zit de elektronica!! Daar zitten wel ISO stekkers op. Montage moet vanaf de buitenkant!

Ongelooflijk wie zoiets bedacht heeft. Ik heb het in ieder geval maar laten zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.