Renault Megane: Olie in verdamper type f vialle klopt dit??

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 16

Hallo

Helemaal aan de onderkant zit een boutje op mijn verdamper als ik die los draai komt er olie uit en best wel veel , het stinkt behoorlijk maar mijn vraag is hoort dit zo of moet dit eruit, hoort er olie in de verdamper?

betreft boutje aan de onderkant dus

dploeger

Geplaatst door dploeger , lid sinds 11 jaar geleden

4 Reacties

teunissen, 11 jaar geleden

Nee dat hoort er niet in te zitten, deze troep komt uit het Gas, hoe je die rommel er uit krijgt weet ik niet, misschien spoelen of demonteren.

Punt PRO, 11 jaar geleden

Het is nog steeds een "probleem "bij het rijden op gas de hoeveelheid olie die afgescheiden wordt. Het hangt af van het merk wat je tankt en de mate van opwarmen in de verdamper. Er waren 20 jaar geleden al hulpmiddelen om die temperatuur tot max. 65 Gr C. te laten komen. Succes.

dploeger, 11 jaar geleden

dus als ik het goed begrijp het boutje aan de onderkant van de verdamper gewoon los draaien en leeg laten lopen?

Punt PRO, 11 jaar geleden

Vialle had er een systeem op gemaakt die na het stoppen van de motor de eventuele vrijgekomen olie weg zoog d.m.v opgeslagen vacuum. Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.