Renault megane: Renault Megane II - Koplamp blijft 'stellen'

Bouwjaar: 2004

Mijn Megane uit 2004 heeft het volgende probleem: De koplamp heeft automatische stellers, deze stellen je lampen af op het hellen ivm gewicht (vermoed ik) Nu is er een irritant ding -- de koplamp aan bijrijderskant blijft 'zoeken'

Momenteel ben ik op vakantie en zal ik zelf nog op onderzoek gaan maar heeft iemand tips waar er sensoren zitten of als er geen andere optie is, een zekering of stekker los te maken is zodat de lamp stil blijft staan.

Bjornwittenberg

Geplaatst door Bjornwittenberg , lid sinds 12 jaar geleden

8 Reacties

Safrane10698, 11 jaar geleden

Je kan dat onderdeel uit laten lezen, kunnen ze je zo vertellen in welke onderdeel het zit.

jacques1967, 11 jaar geleden

Indien het probleem niet direkt opgelost kan worden ,zou u ook kunnen overwegen om de stekker achter de koplamp in het motorcompartiment, los te halen. Dan is het geluid weg...
mvg Jacques

Bjornwittenberg, 11 jaar geleden

Ik zal eens kijken of ik er zo bij kan, tis allemaal wat krapjes. Uiteraard kan ik naar de garage maar daar wil ik nu juist geen gebruik van maken. Als iemand mij kan vertellen waar de sensoren zitten (achteras ofzo?) kan ik daar eens kijken. Tis een Megane Grand Tour 1.9 dCi 88kw.

abc PRO, 11 jaar geleden

als ie xenon heeft zit er een sensor LV op de draagarm en LA op de achteras.

Bjornwittenberg, 11 jaar geleden

Nee dat heeft ie niet en ik bedenk me net dat als ik ze handmatig stel de linker koplamp wel zakt of omhoog gaat maar die andere blijft zoeken naar de juiste afstelling. Soms blijven ze beide 'zoeken' maar de linker heeft sneller de juiste hoogte gevonden. In allerlaagste en allerhoogste stand blijven de stellers stil. Moet ik dan denken aan de knop/standenschakelaar op het dashbord? Of zit er nog een relais in die ervoor zorgt dat de stelmotor een bepaalde tijd stroom krijgt en die evt. blijft plakken?

abc PRO, 11 jaar geleden

zit waarschijnlijk in de stelmotor zelf.
heb er pas 1 gehad die bleef stellen naar max hoog ook als contact uit stond,stelmotor vervangen en probleem was opgelost

Bjornwittenberg, 11 jaar geleden

Kan iemand mij vertellen hoe ik de stelmotor of lamp eruit kan halen? (en nu niet weer een mail sturen svp - Wij verzoeken iedereen die een vraag heeft, gelieve zelf een nieuwe topic (vraag) te openen en bijvoorkeur niet door te posten in een topic van anderen - dit is mijn topic! )
bumper los zeker en met hoeveel schroeven zit de koplamp vast? Alvast bedankt!

Bjornwittenberg, 11 jaar geleden

Het is gefixt. Het stelmotortje was inderdaad ingebrand door de sleepcontacten, voorlopig is het gefixt door de metaaltjes een 'nieuw spoor' te geven, te buigen. Tevens zat er een storing op het stelwieltje op het dashbord.

Bedankt voor het meedenken. Topic closed?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.