Renault Megane: onregelmatig toerental

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Nog maar een keer proberen. Bij stilstaan en warme motor draait deze constant 1800 toeren. Tijdens uitrijden/uitrollen in z’n vrij zoekt’tie naar toerental en blijft schommelen tussen 900 en 2400 toeren. 2 vragen; A. Geeft de ABS sensor deze info en hoe wordt dit verwerkt? B. Is dit problem mechanisch of electronisch? Met Clip uitgelezen, maar geen foutcodes en gasklephuis is niet opnieuw in te leren.

sophos

Geplaatst door sophos (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (215), 8 jaar geleden

Al gezocht naar luchtlekken in vacu"umslangen en in pakkingen?
Dat kan bv. door voorzichtig te spuiten met startspray of remmenreiniger over die pakkingen en slangen: als het notortoerental dan verandert, zit daar een lek.

sophos (0), 8 jaar geleden

Pakking inlaatspruitstuk gecontroleerd (losgehad) en in orde, geen lek bij remservo, geen lek bij recirculatie op gasklephuis; is is er nog meer dat vacuum nodig heeft of lucht kan lekken en dat we gemist hebben?Bij koude motor loopt'ie eerst op 1100 toeren dat klimt naar 1800 als'ie warm wordt. Luchtlekkage zou toch een constant verkeerd toerental geven?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.