Renault Megane: Ventilatorkracht valt steeds weg

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

Beste allemaal,

Ik heb sinds twee weken een raar probleem met de ventilator/aanjager van mijn Megane II met climate control.

Hij lijkt het gewoon te doen in alle ventilatiestanden, zowel handmatig als automatisch, maar ineens valt de blaaskracht weg en klinkt er een tikkend geluid. Dit kan in alle standen gebeuren. Ook als de ventilatie op z' n hoogste stand staat. Na verloop van tijd of na het opnieuw starten van de auto doet de ventilatie het weer.
Het maakt niet uit of de airco aan staat of niet. Soms blijft hij het ook gewoon doen en is er niks aan de hand.

Het enige wat ik recentelijk heb gedaan is het elektrische raammechaniek rechts achter vervangen. Maar ik kan me niet voorstellen dat dit invloed zou hebben gehad op de electronica van de ventilatie.

Heeft er iemand van jullie misschien een idee van wat dit zou kunnen zijn of zijn er mensen met hetzelfde probleem? Ik hoor het graag!

Alvast bedankt en groetjes,

Justus

J. Matla

Geplaatst door J. Matla , lid sinds 10 jaar geleden

3 Reacties

wIm, 6 jaar geleden

Grote kans dat de koolborstel of sleepring van de ventilator is versleten. Komt vaker voor dat hij het dan soms wel en niet doet.

Koolborstels zijn officieel niet te vervangen maar kan door een revisiebedrijf wel worden gedaan als de sleepring niet te ver is ingesleten. Bij mijn Renault Megane Grandtour 5 jaar geleden laten doen. Toen werd gezegd dat de sleepring nog maar een jaartje meekon. Hij doet het nog steeds.

Verwijderen van de ventilator vanaf de kant van je gaspedaal.

J. Matla, 6 jaar geleden

Ha Wim,

Dank voor je antwoord. Je bent de tweede van wie ik dit verhaal hoor dus grote kans dat het dit is.
Ik heb voor komende woensdag een afspraak met mijn garage. Zij gaan ernaar kijken. Het verhaal met de koolborstels is hun ook niet vreemd.
Je hoort hoe het afloopt.

Groet,
Justus

J. Matla, 5 jaar geleden

Hallo allemaal,

Het waren inderdaad de koolborstels van de ventilator.
Een nieuwe ventilator was in dit geval een makkelijke oplossing!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.