Renault Megane: Piepend geluid bij Multiriem

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Hallo,

Ik heb een megané uit 2002 gekocht (slechts 30.000km op de teller) met 6mnd bovag garantie. Echter heeft de auto sinds de aankoop al een piepend geluid bij de multiriem, de garage zegt dat het niets is. Echter heb ik daar mijn twijfels bij. Bij koude motor is het meestal het best te horen, als hij warm is lijkt het iets minder en een enkele keer hoor ik niets (dat is echter zelden). Distributieriem (dus niet de multiriem) is vervangen bij aankoop. Ik zelf nog met een siliconespray de riem ingespoten, dit verhelpt het probleem echter maar een paar dagen. Wat moet ik nu doen?

Baske78

Geplaatst door Baske78 , lid sinds 15 jaar geleden

9 Reacties

AS1, 12 jaar geleden

De garage moet dit niet bagatelliseren maar gewoon oplossen.

autobedrijf van breugel PRO, 12 jaar geleden

ik weet niet zeker of de benzine uitvoeringen hem ook hebben maar bij de diesels gaan de vrijloop poelie's van de dynamo vaak stuk met piepen als gevolg!

anders is er misschien iets niet inorde met de spanner!!

anoniem-1573996169, 12 jaar geleden

als jij je riem inspuit en het geluid is weg zit het gewoon in je riem ,nieuwe riem erop zetten

Baske78, 12 jaar geleden

Ik breng hem deze week nogmaals naar de garage. Hopelijk krijgen ze hem nu wel gemaakt, zal de tips meegeven (al zou dat eigenlijk niet hoeven natuurlijk!)

markievandetuftufclub, 12 jaar geleden

staat de riem wel op de goeie spanning?

willyvan PRO, 12 jaar geleden

dynamopoelie wil vaak slijten gaat ie richting dynamo (en kom er spelingop en kantelt) kan je los vervangen of ander type met vrijloop erop zetten
,meteen ook meelooprolletjes goed controleren gaan ook vaak stuk of maken geluid keerring dicht niet goed af van lager waardoor ie vet verlies en daardoor in toekomst vast loopt (en daardoorkan de motor stuk gaan stukjes multie riem komt onder dist riem en dan gaan de kleppen krom)

Baske78, 12 jaar geleden

Indien dit slijtage is, is dat niet vreemd bij 30.000 al? Lijkt mij erg snel.....!

willyvan PRO, 12 jaar geleden

Beter Goed Controleren Dan Motorschade

Baske78, 12 jaar geleden

Er is een nieuwe multiriem op gezet. Probleem opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.