Renault Megane: Plaatsen trekhaak renault megane

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1461cc

Ik moet voor een klant een prijsopgaaf maken voor het pl;aatsen van een trekhaak op zijn renault megane hatchback van bouwjaar 19-01-2011. Wij plaatsen niet zo vaak trekhaken maar weten jullie hoe de bekabelingset aangesloten moet worden , moet deze helemaal naar voor lopen of zit er in de kofferruimte simpele aansluitpunten (zo ja waar zitten deze). Moet alles daarna nog aangemeld worden met diagnose apparatuur? Zijn er voor de rest nog lastige punten waar ik op moet letten.
Alvast bedankt voor alle info.

qwertyazerty

Geplaatst door qwertyazerty PRO , lid sinds 7 jaar geleden

6 Reacties

RPJdeWeert, 7 jaar geleden

Je moet een voertuigspecifieke bekabelingsset hebben voor deze auto, vanwege het CAN-bus systeem. Deze wordt aangesloten op de originele stekkers van de achterlichten. Je dient dan wel een doorvoer te maken aan de onderkant, waar de kabels doorheen gaan.
Alles staat uitgelegd in de handleiding van de betreffende trekhaak, zo moeilijk is het niet.

Mausx, 7 jaar geleden

De kabelset hoeft niet aangemeld te worden maar moet wel aangesloten worden voor in de zekeringenkast. is niet heel moelijk.

qwertyazerty PRO, 7 jaar geleden

Bedankt ROB en MAURICE voor de info echter ROB zegt dat de kabels in de kofferbak bij de achterlichten aangesloten moet worden en Maurice schrijft dat het bij de zekeringkast aangesloten moet worden. Waar moet ik nu vanuit gaan want als ik de kabels vanaf de trekhaak naar de zekeringkast moet trekken lijkt mij een stuk meer werk dan als het direct bij de achterlichten aangesloten word. Misschien dat jullie nog iets meer info hebben. Zijn de aansluitpunten gemakkelijk te vinden bij de zekeringkast of moet de zekeringkast uitgebouwd worden.
Alvast bedankt voor de extra info.

Punt PRO, 7 jaar geleden

Voor een leek klinkt het warrig .
"Moderne wagens hebben CAN bus electronica !
De signalen om een lamp te laten branden haal je bij de achterlichten ,maar de spanning komt van voren (zekeringenkast ) en daar is meestal een plaatsje voor vrij gehouden .
Massa voor de module bind je aan een goed geaarde schroef of bout bij het achterlicht.
Zie bij je schuilnaam dat je prof. bent . ?!

Succes.

qwertyazerty PRO, 7 jaar geleden

Beste PUNT ik kan best begrijpen dat je twijfelt aan mijn vakkennis .Ik weet ook wel dat je tegenwoordig niet net als vroeger de bedrading rechtstreeks aan de achterlichten kan verbinden. Ik ben alleen een persoon die voordat ik ergens aan begin eerst even wat info wil verzamelen zodat ik niet te veel tijd verspil aan onnodig zoekwerk, in ieder geval bedankt voor de info.

Punt PRO, 7 jaar geleden

Het is dus niet zoveel meer werk dan anders . Schema van hoe en wat krijg je er bij !
Alleen het netjes wegwerken van de spanning aanvoer en de plaats in de zekeringkast kan je wat extra tijd kosten .

Succes met de klus .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.