Renault Megane: welke bougie kan er in de megane 3 lpgg3

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 V16

welke bougies kan er in de megane 3

johanvos

Geplaatst door johanvos , lid sinds 15 jaar geleden

9 Reacties

richard9712, 7 jaar geleden

Een 1 punts bougie, hoeven geen speciale LPG bougies zijn is zonde van het geld.
Wel afstellen op 0,8 of 0,7 mm.

johanvos, 7 jaar geleden

kan de super bosch 4 punts bougie ook

richard9712, 7 jaar geleden

Kan wel maar voor LPG is het beter om een 1 punts te gebruiken zodat de vonk minder weerstand ondervind.

RPJdeWeert, 7 jaar geleden

Raar. De meeste LPG- installateurs en fora bevelen juist de bosch super 4 aan als LPG-bougie. Ik gebruik ze ook al tijden voor LPG motoren, tot volle tevredenheid.
En zoveel duurder zijn deze niet t.o.v. normale bougies.

pieterp9094 PRO, 7 jaar geleden

Ik gebruik naar tevredenheid de NGK laserline 1 in precies dezelfde auto op LPG. Werkt prima, motor loopt rustiger en trekt beter. Oude bougies zaten er echter wel al 60.000 km in en waren een heel eind op. Ik denk dat je met goedkopere BKR6EIX van NGK (ook iridium) wel ongeveer zelfde resultaten zult krijgen. Met bosch geen ervaring en ik zie ook geen voordeel van die 4 punt's bougies, eerder nadeel doordat afstelling veel lastiger is en dat is juist kritisch bij LPG. Ben tevreden met die NGK bougies in andere auto's ook eerder gebruikt. Die zijn overigens vooraf afgesteld en hoeven niet afgesteld te worden.

richard9712, 7 jaar geleden

[quote=RPJdeWeert]Raar. De meeste LPG- installateurs en fora bevelen juist de bosch super 4 aan als LPG-bougie. Ik gebruik ze ook al tijden voor LPG motoren, tot volle tevredenheid.
En zoveel duurder zijn deze niet t.o.v. normale bougies.[/quote]
Weet je dat zeker?
Het is namelijk algemeen bekend dat de beste bougie voor LPG een 1 punts bougie is met een lagere warmtegraad en aangepaste electrode afstand.
Dat heb ik zelf ook al ervaren.

LPG bougies zijn hun grote meerprijs niet waard, zijn namelijk gewoon 1 punts bougies met een 1 graad lagere warmtegraad en aangepaste electrode afstand.
Dus ik zou je aanraden om een 1 punts bougie te nemen met een 1 graad lagere warmtegraad ("koudere bougie") als origineel en de electrode afstand te verkleinen indien nodig.
Bougies moeten met het rijden op LPG wel vaker worden vervangen.

RPJdeWeert, 7 jaar geleden

Voor zowel de K7M als de F4R die ik op LPG heb werden door zowel 2 LPG-installateurs, alsmede verschillende fora waaronder meganeclub.nl, de Bosch FR78X geadviseerd. Nogmaals, nooit problemen mee gehad. En maar een fractie duurder dan gewone bougies. Ik blijf ze gewoon gebruiken, ben er goed tevreden over.

primera p11, 7 jaar geleden

Gewoon erin wat voor geschreven staat,dat is goed genoeg.

richard9712, 7 jaar geleden

Het gaat hier om de K4M motor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.