Renault Megane: problemen met cruise control en airbag na vervanging stuurhuis

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 DCI

Hallo,

Onlangs is bij een garage mijn stuurhuis vervangen. De oorspronkelijke problemen en rare geluiden waren hiermee opgelost. Echter nadat ik mijn auto opgehaald had bleef het airbag-lampje continu branden. Daarnaast werkt ook de stuurbediening van de cruise-control niet meer. Ik kan de cruise-control nog wel in- en uitschakelen met de knop onder het stuur. De problemen met het airbaglampje kon ik eerder altijd verhelpen door het goed aandrukken van de stekker onder de bestuurderstoel. Deze oplossing helpt echter niet meer.

Bij de garage geven ze aan alleen onder de auto aan het werk geweest te zijn en geen stekkers losgemaakt te hebben of iets dergelijks. Uitlezen wilde vandaag niet lukken en daarvoor
moet ik volgende week terug komen, maar ze denken dat het toeval is dat de bediening van de cruise-control niet meer werkt.

Heeft iemand wellicht deze problemen eerder ondervonden of weet iemand wat de oorzaak van deze storingen kunnen zijn.

Alvast bedankt voor de moeite.

mvg

Bas

bas979

Geplaatst door bas979 , lid sinds 10 jaar geleden

4 Reacties

willyvan PRO, 10 jaar geleden

airbag spoel is hoogwaarschijnlijk stuk in stuurkolom daardoor werkt niet meeer hebben ze stuurwiel verdraaid met monteren stuurhuis daardoor is ie stuk

bas979, 10 jaar geleden

Hoi Willy,

Bedankt voor je reactie. Z

Ze hebben mij verteld dat ze het stuurwiel vastgezet hebben tijdens het vervangen van het stuurhuis. Zou een kapotte airbag spoel ook het niet functioneren van de stuurbediening van de cruise control kunnen verklaren?

Groet

Bas

moderator PRO, 10 jaar geleden

Ja.

bas979, 10 jaar geleden

Dat is in ieder geval een duidelijk antwoord, bedankt.

Mochten er nog andere mogelijkheden zijn die deze storingen veroorzaken dan hoor ik het graag. Als ik uitsluitsel heb zal ik het hier neerzetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.