Renault Megane: l voorstoel rugleuning speling megane coupe 2 drs

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

mijn renault megane coupe heeft erg veel speling op de linker rugleunig voorstoel is dit te verhelpen zonder een nieuwe stoel er in te monteren?
hoe ga ik te werk als ik de stoel er uit heb?

luc60

Geplaatst door luc60 , lid sinds 10 jaar geleden

5 Reacties

limbra, 10 jaar geleden

Vaak komt dit doordat het verstel mechanisme versleten is en dus teveel speling heeft ,
is niet bij te stellen , je zult dus de rug leuning van de zitting moeten scheiden om bij het mechanisme te kunnen komen.
dit kan door de kapjes naast de stoel te demonteren , daarna zie je vanzelf de bevestiging bouten zitten .

Ik denk toch dat het makkelijker en sneller gaat (en ook goedkoper is)door op de sloop een soort gelijke stoel aan te schaffen ,(zelfde bekleding en zo )

LuckyMe, 10 jaar geleden

Helemaal eens met limbra.

Deze verstelmechanismen (recliners) zijn over het algemeen niet te repareren. Omdat ze vrijwel altijd aan het frame van de rugleuning gelast zijn zou je kunnen overwegen alleen dit frame te vervangen. Maar dat kan wat werk zijn, bijv. in geval van een elektrische stoel met veel opties en airbag. De bekleding terugplaatsen zonder vouwen en/of niet-opgevulde hoekjes kan trouwens ook een crime zijn, maar ik weet niet hoe het bij de Megane van 1999 precies is (kan ook meevallen).

Kortom, een complete ruglenung of stoel van de sloop is nog niet zo'n gek idee....

O ja, misschien is het wel mogelijk het frame van de rugleuning van bestuurders- en bijrijdersstoel om te wisselen...? Misschien weet iemand of dit zou kunnen?

limbra, 10 jaar geleden

Het omwisselen van de rugleuning bestuurder en bijrijders stoel is mogelijk , maar dan zit de verstelling van je rug leuning ook aan de verkeerde kant ,
zeker bij een 2 of 3 deurs auto is dit lastig als er mensen achterin moeten stappen en de rugleuning dus naar voren geklapt moet worden.

Dit foefje gaat niet op bij een auto met een stoel airbag uiteraard .

maar makkelijker en goedkoper is het om een zelfde soort stoel op de sloop te halen.

luc60, 10 jaar geleden

Ik heb zo is even gezien wat jullie schrijven, we hebben gekozen voor een stoel van de sloop met de zelfde bekleding.

limbra, 10 jaar geleden

ok , is ook de makkelijkste en de beste keuze , de stoel omwisselen is zo gebeurt .

succes limbra

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.