Renault Megane: Vraag omtrent werkend LPG installatie coupe 1.4 16v

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.4 16v

Vandaag ben ik wezen kijken naar een Megane coupe 1.4 16v uit 1999, prima wagen maar de lpg installatie was voor mij nogal... onduidelijk.

Als de auto warm was schakelde hij netjes om, ging je echter daarna stilstaan en stationair van gas > benz en weer terug naar gas bleef het lampje knipperen en gaat hij wat je ook doet (gas geven e.d, 4 min gewacht e.d) niet over naar lpg tijdens het stilstaan. Ga je echter een klein stukje rijden en daarna weer stilstaand even flink wat toeren weer draaien schakelde deze opeens wel om.

Echter zou zover ik weet als de motor warm is de installatie gewoon ook stationair op gas moeten overschakelen. De auto reed overigens verder prima op gas maar dit was voor mij toch wel even het moment dat ik de auto liet staan voor nu tot ik meer duidelijkheid heb (ik ben ag/vialle gewend en die schakelen gewoon stationair netjes over van gas > benzine en visa versa ).

Drake

Geplaatst door Drake , lid sinds 10 jaar geleden

3 Reacties

primera p11, 10 jaar geleden

Een 1.4 op lpg is wel errug behelpen.
Zal ook wel een beste boodschap gedaan hebben (boven de 2 ton).
Zal de kop ook wel aan de beurt zijn.
Printplaat van de lpg installatie naar de knoppen.
Verdamper zal ook wel aan zijn eind zijn.
En dan gaat tie eruit.
Lekker laten staan,want als tie nu niet goed loopt word het vaak een kostenplaatje.
Het is de reden waarom zulke auto's weggedaan worden.
Auto's op lpg boven de 2 ton zou ik me vingers niet aan branden,worden weggedaan wegens sterk oplopende onderhoudskosten.

Drake, 10 jaar geleden

168k gelopen, loopt verder echt prima op lpg/benzine. Het enige echt probleem is dus zoals in de topicstart gemeld, niet dat de auto slecht loopt (puur het omschakelen naar gas in een situatie die ik creeer doet hij niet).

Ik heb hiervoor gekeken naar 2 tal 306jes 1.8 16v's en die hadden beide meer dan 2.5 ton erop, allebij liepen ze perfect en de reden waarom ik ze heb laten staan was puur door andere zaken.

Sowieso ga ik morgen naar een ander exemplaar kijken om te vergelijken hoe de werkend van de lpg installatie dan is.

De 1.4 16v is snel zat, je hebt absoluut niet het idee dat hij traag is en je kan prima meekomen (ik ben auto's als een z3 coupe 3.0 gewend om maar een voorbeeld te geven, het gaat mij puur om een auto voor a>b dus het hoeft echt geen strepentrekker te zijn).

primera p11, 10 jaar geleden

Dan zou ik afspreken dat tie eerst in orde gemaakt word alvorens tot koop over te gaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.