Renault Megane: Startmotor Renault megane kapot?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine

Mijn Megane heeft een raar startprobleem: 9 van de 10 keer slaat ie gewoon aan, dan opeens niets: bij het starten geen geluid of tik. Alle lampjes gaan branden de radio doet het, alleen de motor blijft volkomen dood. Na een aantal malen proberen of even 10 minuten wachten probleemloze start.
Volgens de garage is de startmotor kapot en moet vervangen worden, kassa dus. Mijn vraag: kloppen de problemen met een kapotte motor of kan het een ander (kleine) probleem zijn? Het lijkt mij dat als ie kapot is hij het gewoon niet meer doet en niet af en toe weigert.....
Alvast dank voor het meedenken!

Ger588

Geplaatst door Ger588 , lid sinds 10 jaar geleden

10 Reacties

cor van jaarsveld PRO, 10 jaar geleden

garage kan gelijk hebben. Als de + en nassa aansluitingen van de starter alsmede de akkuklemmen goed schoon zijn en vastzitten bij een volle akku kun je de starmotor de schuld geven. Zeker weten doe je het als met een ijzeren staaf op het dikke huis van starter tikt en hij daarna wel start. De relais kan zwaar gaan, ook het anker kan zwaar lopen.

Ger588, 10 jaar geleden

Die tik ga ik morgen gelijk proberen, dank je! Enig idee wat een nieuwe startmotor mag kosten? Garage had het over een tweedehands, daar zou ik € 300 aan kwijt zijn, klopt dat een beetje?

cor van jaarsveld PRO, 10 jaar geleden

ruilstarter monteren tweedehands heeft misschien hetzelfde euvel.

Ralf_Jensen PRO, 10 jaar geleden

Nieuwe,


[url=http://imageshack.us/photo/my-images/694/startery.jpg/" target="_blank" rel="nofollow">http://imageshack.us/photo/my-images/694...][img]http://img694.imageshack.us/img694/8784/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

Inderdaad, een nieuwe of een ruilstarter monteren.

peterras, 10 jaar geleden

Hoi heb ik ook gehad. Megane 1.6 16V 2002 (type 1 facelift)

Meestal wil de auto opeens niet starten na korte stop (plaspauze o.i.d.). Soms gaat het dagen goed en dan opeens is het weer zover..........

Als eerste is mijn contactslot vervangen, echter na een week was hetzelfde probleem.
Dan is startmotor gereviseerd, echter kort daarna weer hetzelfde probleem.

Toen bleek dat bij revisie "vergeten" was om ook het startrelais te vervangen.
Nadat deze ook vervangen was, was EINDELIJK het probleem definitief opgelost.

Mijn advies EERST het startrelais van de startmotor (laten) vervangen. (en niet de volgorde als bij mij, want dat heeft me voor mijn gevoel veel meer geld gekost dan noodzakelijk was).

Hoor graag of het je geholpen heeft.............................

Peter

Ger588, 10 jaar geleden

Bedankt voor je tip, Peter! De garage is er ook niet zeker van en zetten nu voor de startmotor een soort bypass met een lampje?!?!?! Aan het wel of niet branden van het lampje schijnen ze te kunnen zien of het echt de startmotor is of niet. We wachten het af.......

peterras, 10 jaar geleden

Bij mij hebben ze het precies zo gedaan, waarna eerst nieuw contactslot (DUUR) werd geplaatst, in het begin ging die erg stroef en heb een paar keer bijna sleutel gebroken (omdat met oude contact natuurlijk veel soepeler ging en de sleutel veel makkelijker in en uit kon wat ik na jaren gewend was).

Advies: Startmotor revisie inclusief startrelais. En laat je niks wijsmaken...................

Ralf_Jensen PRO, 10 jaar geleden

@peterras, dat lampje laat zien dat er tijdens het starten, 12V op het relais komt. Brandt dit lampje niet bij een startpoging, dan ligt het dus niet aan de startmotor. En kan dus wel degelijk aan het contactslot liggen.

Dat moet ´Ger´ nu dus in de gaten houden.

cor van jaarsveld PRO, 10 jaar geleden

Wij slepen met een slijpschijf 3 flinke groeven in de lengte van de kern van het startrelais om klemmen te voorkomen. Kun je ook doen. De kern moet dan natuurlijk wel demontabel zijn.

Ger588, 10 jaar geleden

Het probleem lijkt vooralsnog opgelost. Lampje is ertussen gezet, toen ik wilde wegrijden bij de garage startte de auto niet en er ging geen lampje aan, dus dat was direct raak, geen kapotte startmotor Garage dacht aan de startonderbreking, daarachter zit het kastje van het alarm en die twee werken niet goed samen.... Ze hebben nu een lus gelegd, waardoor het allemaal moet lukken. Ben benieuwd, hij doet 't, dus maar even afwachten. Als ik weer problemen krijg meld ik het, tot nu toe heel veel dank voor alle tips en adviezen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.