Renault Megane: startblokkering

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hallo wie kan mij helpen met het probleem startonderbreker.Mijn dochter heeft een probleem dat de portierslot van haar auto stuk is en dat de sleutelcode niet meer werkt en handmatig moet ze de code invoeren om hem te starten en dat vind ze vervelend. Dus wilde ik de onderbreker eigenlijk eraf halen wie kan mij even uitleggen hoe ik dat moet doen. M.V.G. Harm Mijn hotmail is Boxie_4@hotmail.com

celiprelud6269

Geplaatst door celiprelud6269 , lid sinds 10 jaar geleden

5 Reacties

oldford PRO, 10 jaar geleden

Hoe je dat doet? NIET.
Dat zit zo in elkaar dat het niet te verwijderen is.

moderator PRO, 10 jaar geleden

Nieuw slot er in en eventueel een nieuwew sleutel. Kost iets maar heb je ook weer gemak van. Onderbreker verwijderen kan dus inderdaad niet.

celiprelud6269, 10 jaar geleden

Oke heel erg bedankt ik had het wel gehoopt dan maar een andere slot kopen. Mischien tot de volgende keer.

Heino4267, 10 jaar geleden

Waarom niet gewoon een nieuw slot EN uitzoeken waarom de sleutel niet werkt? Je hebt een infrarood sleutel, dus je kan met de camera-fucntie van een mobiele telefoon controleren of de sleutel nog een code uitzendt (mobieltje op camerafunctie en door het schermpje naar de sleutel kijken terwijl je op de sleutel een knop indrukt. Als je een snel knipperend lampje ziet is de sleutel in orde, anders batterij vervangen en nogmaals proberen).
Als de sleutel een code uitzendt (= knipperend lampje), is meestal de infrarood ontvanger bij de binnenspiegel de boosdoener. Die bereik je door de binnenverlichting achter de voorruit los te maken. Daarboven zit een printje en dat is de infrarood ontvanger. Die wil nog wel eens vol lopen met lekwater van de antenne. Als dat zo is de antenne losmaken en goedmonteren of vervangen. Het printje in dat geval goed schoonmaken (met een doekje met wat spiritus), drogen en terug monteren. Als de infraroodontvanger dan nog steeds defect is, kan je die gewoon verwisselen met eenzelfde werkende print van de sloop. (t/m 1998 = infrarood, daarna radiografisch)
Er zijn bedrijven die defecte sleutels repareren.
Een sleutel tweedehands kopen gaat niet, die kan je niet inleren. In dat geval moet je er een bestellen bij een Renault dealer en die door hem laten inleren.

edit: typo's...

celiprelud6269, 10 jaar geleden

oke IK ga het wel even proberen maar het word deze week niet ik stuur dit weekend wel een berichtje of het gelukt is of niet. In ieder geval bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.