Renault Megane: Ratelend geluid uit motor

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6

Hoi,

Ik heb gezocht maar kon het niet vinden (misschien overheen gelezen) maar ik heb een ratelend geluid uit de motor. Mij werd verteld dat het het lager van de aandrijfas is maar onderzoek wijst uit dat dat het niet is. Gedacht word aan de kleppen maar volgens de dealer is dat het niet.
Het schijnt gen kwaad te kunnen maar het klinkt natuurlijk voor geen meter.
Is er iemand die enig idee heeft wat het zou kunnen zijn?

RichardH

Geplaatst door RichardH , lid sinds 11 jaar geleden

2 Reacties

Heino4267, 11 jaar geleden

Als je stilstaat en je hoort het dan nog met lopende motor, kan het je nokkenasversteller zijn.
Als het dat is, moet je nieuwe nokkenasversteller laten monteren, tesamen met een nieuwe distributieriem (+ waterpomp + spanrollen e.d.).
Doorrijden met dit geluid is vervelend, maar schijnt geen kwaad te kunnen (als het aan de nokkenasversteller ligt).

RichardH, 11 jaar geleden

Inderdaad, als ik stil sta hoor ik het ook. Men schijnt vorig jaar de distributie vervangen te hebben, zo te zien klopt dat ook wel.
Is de nokkenasversneller vervangen een ingrijpende klus of valt dat mee? Kan altijd eens informeren natuurlijk bij mijn garage, maar als het zelf relatief eenvoudig te doen is houden we natuurlijk weer centjes over en hoe is te controleren of dit het is?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.