Renault MEGANE: Remsysteem werkt maar op twee wielen ( Rechts voor / Links achte

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M R8, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 81

Goedenavond,

Ik zal eerst het probleem uitleggen;
Sinds een tijdje merk ik dat mijn auto anders remt. Pedaal wordt hard, en ABS begint erg snel te werken. auto blijft wel keurig netjes op de weg.
temperatuur van de remmen gemeten, en blijkt dat rechts voor en links achter warmer zijn dan links voor en rechts achter. zodoende mijn auto op de remmenbanmk gezet, en geconstateerd dat alleen rechts voor en links achter daadwerkelijk remmen tijdens een remmenproef ( rollenremmenbank ) Links voor en rechts achter totaal niet! met pompend remmen komt rechts achter een heel klein beetje bij, maar nog steeds 89% verschil tussen links en rechts.

Nu heb ik op advies van iemand anders de hoofdremcilinder bekeken, daar zitten 2 leidingen op. op het moment dat iemand in de auto remt draai ik deze leidingen los. bij de ene leiding spuit het eruit, en bij het losnemen van de andere leiding komt er ook wel remvloeistof uit, maar in mindere maten heb ik het idee...?
Deze twee leidingen van de hoofdremcilinder lopen naar de Abs pomp en vandaaruit worden ze verdeeld naar de wielen. Het valt me op dat er per leiding van de hoofdremcilinder naar de abspomp 2 dunnere leidingen ( naar de wielen ) lopen. deze 2 leidingen lopen dan kruislings door de auto Links voor / rechts achter of rechts voor / links achter.

Ik vermoed dat er iets met de hoofdremcilinder aan de hand is, maar hebben jullie nog tips, tricks, of adviezen?

Ik ben zelf monteur, echter van vrachtwagens... Hydraulisch remsysteem is dus niet echt mijn specialiteit ;) Ik heb gelukkig wel een werkplaats en gereedschap tot mijn beschikking.

Uw hulp wordt zeer gewaardeerd!!

Jeck

Geplaatst door Jeck PRO , lid sinds 7 jaar geleden

7 Reacties

willyvan PRO, 4 jaar geleden

abs ringen niet los op de aandrijfas?????????? dat ie hem daardoor afregelt

Jeck PRO, 4 jaar geleden

Abs ringen zijn in orde... het is ook niet het afregelen, het linkervoorwiel reageert gewoon helemaal niet met remmen op de bank... heb het volledige remsysteem inmiddels ontlucht, en er kwam ontzettend veel lucht uit links voor en rechts achter... vraag is nu, hoe komt dat erin?!

asx PRO, 4 jaar geleden

abs pomp
uitgangen maar eens controleren

Jeck PRO, 4 jaar geleden

Hoe bedoel je uitgangen controleren? Wat controleren? Ik vermoed dat er ergens lucht aangezogen wordt, dit gaat dan in een zeer langzaam, want ik rij nu al weer een aantal dagen zonder problemen...

asx PRO, 4 jaar geleden

als het de hoofdremcilinder is duw je hem steeds dieper in; lucht
vermoet klepjes van abs blok
als je remt komt er druk op de beide leidingen van de hoofdremcilinder? en niet na de abs? absblok vervangen

markjeremiasse PRO, 3 jaar geleden

Probeer als het gaat de leidingen op de hoofdremcilinder te wisselen kijken wat er gebeurt

Ramjod PRO, 3 jaar geleden

Abs blok uitbouwen en laten testen bij ACtronics.
Lijkt me meer een elektronisch probleem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.