Renault Clio: Renault Clio 1.6 2001. Stottert bij stationair toerental.

Bouwjaar: 2001

Hallo,

Mijn Renaultje Clio 1.6 uit 2001 heeft sindskort weer problemen. Bij koude motor is er geen probleem, maar zodra de motor warm wordt en deze stationair loopt begint deze te stotteren ( de hele auto schud heen en weer ) ook ploft deze uit de uitlaat ( behoorlijk ) ik heb de foutcodes uitgelezen, en deze geeft alleen foutcode P0314 "Cilinder ontstekingsfouten Cilinder niet gespecificeerd" in Mei dit jaar heb ik een soort gelijk probleem gehad, alleen zonder het ploffen uit de uitlaat. Toen zijn er al 4 nieuwe bobines en bougies in gegaan. Ik heb nu toch weer 2 nieuwe gekocht, maar dit maakt geen verschil. Tevens valt het me op dat soms, heel soms de motor bij stilstand van de auto ( bijvoorbeeld voor een verkeerslicht ) ineens uit zichzelf begint op te toeren. Deze schommelt dan tussen de 800 en de 1400 toeren. Het ploffen wordt bij optoeren ook een stuk minder... Auto trekt verder goed en heeft tijdens het rijden verder geen problemen.

Jeck

Geplaatst door Jeck (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (230), 8 jaar geleden

Weet je zeker dat de klepspeling klopt?
Ploffen in de uitlaat duidt vaak op niet kloppende klepspeling en het stijgende toerental op een vacuumlek ...

Jeck (0) PRO, 8 jaar geleden

Volgens mij hebben die 1.6 blokjes hydraulische klepstoters...? Dat dacht ik tenminste... Dus dat zou goed moeten zijn, tenzij zo'n klepstotertje kapot is, maar komt dat nog voor...? Dat van die toerenregeling dacht ik zelf aan een gasklephuis, die is al gereinigt, maar kan je dit nog kalibreren...?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.