Renault Clio: Foutcode p0225

Bouwjaar: 2003

Ik hoop dat jullie mij vast wat wijzer kunnen maken voordat ik naar de garage ga. Vrouw en weinig verstand van auto's en ik wil graag een beetje weten waar ik over praat, zodat ik niet onnodig op hoge kosten ga uitkomen.

Vrijdag avond begon het waarschuwingslampje elektronische storing te branden. Ik reed op dit moment in de stad en merkte niet veel, eenmaal op de snelweg kon ik niet harder dan 70km.
Wel er mee thuis gekomen. Volgende ochtend nogmaals gestart (start en loopt verder prima) en gaan rijden, lampje ging uiteindelijk weer branden en later brandde ook het lampje waarschuwingslampje luchtverontreiniging.
ANWB is gekomen; auto uitgelezen code P0225 (sensor/schakelaar van gasklep of pedaal positie c circuit)kwam in beeld . ANWB man heeft wat kabels bij het pedaal schoongemaakt en zei het zou kunnen dan het zo is opgelost, maar verwachte het niet. Dan zouden we naar de garage moeten. Bij het starten waren beide lampjes weer uit en ging stationair ook niet meer aan. ANWB man is weer gegaan.
Proefrondje gemaakt en lampje elektronische storing begon snel te branden, auto heeft ook weinig power en trekt nauwelijks op. Lampje luchtverontreiniging brandt niet. Nu staat de auto weer op de oprit.

Aanvullende info;
-vrijdag morgen getankt
-ik dacht ook even te zien tijdens het rijden (bij bochten en/remmen) dat het controlelampje mistachterlicht heel licht even ging branden.

Wat kan er aan de hand zijn?

Alvast bedankt!!
Groetjes Kim

kim01

Geplaatst door kim01 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Er is iets aan de hand met een positiesensor op ofwel het gaspedaal, dan wel de gasklep.
Om daar iets over te kunnen zeggen, moeten wel weten wat voor motor dit is.
Verder werkt Renault zelf met andere foutcodes, dus een keer bij de dealer laten uitlezen kan een hoop helpen.

kaleido 1 (1620) PRO, 8 jaar geleden

Dat het mistlampje oplicht bij het remmen heeft vaak te maken met slechte massa in je achterlichtunit .

Heino4267 (225), 8 jaar geleden

En laat controleren of de uitlaat niet verstopt zit door een in stukken gebroken katalysator....

kim01 (0), 8 jaar geleden

Alvast bedankt voor de antwoorden.
Het is een 1.2 16v motor.

RPJdeWeert (0), 8 jaar geleden

Met die foutcode is het zeer waarschijnlijk dat de positiesensor van het gaspedaal kapot is. Dit onderdeel kost ongeveer 120 euro bij de dealer, en dan komt er natuurlijk nog arbeidsloon bij.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.