Renault Laguna: Renault Laguna: water op de vloer bijrijders plek na wasstraat b

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 16V

Vanmorgen is ruitervloeistof bijgevuld en vervolgens ben ik met de auto door de wasstraat gegaan. 's Middags stapte ik weer in de auto en viel me al op dat deze zo vochtig/klam was ook zag ik dat het nat was bij de bijrijderstoel op de vloer. De verwarming op de hoge stand geeft ook een raar geluid, net alsof er water in zit of zo. Kan iemand mij helpen? Ik hoop op een oplossing die ik zelf zou kunnen doen.

Ingrid B

Geplaatst door Ingrid B (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Lijkt op een verstopte waterafvoer onder de voorruit ( paravan). Dan loopt het water via de luchtinlaat v/d verwarming in de auto.

Ingrid B (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor deze hele snelle reactie, kan ik dit zelf oplossen en zo ja hoe??

Heino4267 (265), 13 jaar geleden

Als je de motorkap omhoog doet, zie je helemaal links en rechts voor de voorruit afwateringsgaten naar beneden gaan. Je moet sowieso periodiek daar alle bladeren en vuil verwijderen en nu ook de afvoergaten met de slangetjes daaronder voorzichtig doorprikken met een stuk ijzerdraad. Als deze afvoeren verstopt zitten, staat daar water dat door je blowerinlaat in de ventilatormotor komt en na verloop van tijd die motor sloopt. Elders op deze site kan je lezen dat om dit te voorkomen wordt aangeraden om onderin het plastic huis van de ventilatormotor op het laagste punt voorzichtig een klein gaatje te boren waardoor "lekwater" weg kan lopen. Maar dat is symptoombestrijding.
Het open houden van de afvoeren is oorzaakbestrijding.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.