Renault MEGANE SCENIC: snelheidsmeter/ radio

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 2000

Hallo,
Ik heb een Senic uit 1997 met het volgende probleem:
De snelheidsmeter valt soms uit, dan weer slaat ie helemaal door naar het eind, of hij slaat heen en weer tussen de 20 en 180 km/u.
De gever op de bak is vervangen echter zonder bevredigend resultaat. Nu komt er sinds gisteren ook nog bij dat als ik de kachelventilator en/of de mistlampen voor bedien de radio kortstondig uitvalt tijdens deze handeling, waarbij de voorkeurszenders wel in het geheugen blijven zitten (bij het losmaken van de massa van de accu zijn ze wel uit het geheugen) Dit doet zich echter niet altijd voor maar komt willekeurig voor. Nu heb ik hier gelezen dat er een draad van de snelheidsmeter via het radio ISI blok loopt, kan hier een verband tussen zijn?
Zou het kunnen zijn dat ik een massaprobleem heb ergens, en zo ja waar moet ik beginnen (Bij accu gok ik, maar die kan ik nog wel vinden ;-)))
Ik hoor graag van jullie...

gr
Marcel

Boldy 1967

Geplaatst door Boldy 1967 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Heino4267 (240), 8 jaar geleden

Haal de radio er eens een paar dagen uit (wel vooraf de Securitycode kennen én de manier om die in te voeren) en kijk eens of de overige klachten dan verdwenen zijn.
Een slecht ingebouwde radio kan deze klachten allemaal veroorzaken:
- de snelheidsmeter als het tachosignaal wordt kortgesloten door de radio
- uitval van de radio als de "12-Volt-via-contact" voeding verkeerd is afgetakt.
Een massaprobleem geeft andere verschijnselen.

Boldy 1967 (0), 8 jaar geleden

Thanxs, heb ik gedaan en het schijnt te helpen.
Kan ik de radio nu terugplaatsen als ik alle contacten heb gecontroleerd heb?
Ik was in mijn initiële bericht nog vergeten te vertellen dat af en toe ook mij ABS lampje gaat branden, wederom random.
Heeft dit hier ook mee te maken?
nogmaals bedankt voo je snelle reactie.
mvg
Marcel

Heino4267 (240), 8 jaar geleden

Ja, je kan je radio terugplaatsen. Maar niet zomaar:
- is het de originele radio waarmee de auto jarenlang foutloos heeft gereden? Zo ja: loop v'o'or het plaatsen alle klemverbindingen in de stekkers/contrastekkers langs en herstel met een naald eerst van elk contact de contactdruk (een beetje dichtbuigen waar nodig). Monteer daarna de radio terug en help hem aan de praat met de securitycode.
- is het niet de originele radio of is die recent ingebouwd?
Dan zorg je dat je de draadkleurentabel hebt van de radio en dan check je voor het aansluiten eerst of alle aansluitingen op de juiste plek in de stekkers zitten. En ook dan herstel je voor het terugplaatsen eerst van elk contact de contactdruk met een naald. Enz.

Succes!

Boldy 1967 (0), 8 jaar geleden

Thanxs,
Ga ik van het weekend ff doen.
Ik laat je weten hoe dit uitpakt.
gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.