Renault MEGANE SCENIC: gasklephuis

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 99

goedendag,

Heb hier een scenic die bij warme motor en ongeveer vanaf 3500 toeren gaar inhouden/stotteren. Auto heeft een tijd stilgestaan en ik heb het idee dar hij het alleen bij warme motor doet. Foutcode 0638 gasklephuis omhulsel controle gasklephuis al 2 x schoongemaakt, niet ingeleerd maar hij loopt mooi kwa stationair toerental.
Wie heeft er een idee???

arie@arietamboer.nl

Geplaatst door arie@arietamboer.nl (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

arie@arietamboer.nl (0) PRO, 8 jaar geleden

Goedendag,
Heb inmiddels gasklephuis vervangen en 1e lambdasonde maar helpt niets.

arjenhofstra (0) PRO, 8 jaar geleden

Heb je de mogelijkheid om de aansturing van de gasklep te controleren met een scoop? Zowel spanning als stroom op moment van storing, ik denk dat daar iets niet goed gaat.

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 8 jaar geleden

Beste manier is inderdaad scopen, maar je kan eerst is de voeding en de massa controleren met een multi meter. Er moet 5 volt voeding zijn en goede massa.

Succes

Mvg diagnoseoplocatie.nl

arie@arietamboer.nl (0) PRO, 7 jaar geleden

Goedendag,
Als de massa en voeding niet goed is moet hij dat dan toch ook met koude motor hebben?
Heb inmiddels krukaspositiesensor vervangen alles zo goed mogelijk gecontroleer op lekkage maar niets heeft nog geholpen.

arjenhofstra (0) PRO, 7 jaar geleden

Een probleem in de bedrading zou je inderdaad zowel warm als koud kunnen merken. De ecu zou wel koud kunnen functioneren en bij opwarmen voor problemen gaan zorgen. Scoop erop blijft de beste methode.

Wat je ook kan doen is de ecu opwarmen om te kijken of het probleem dan direct aanwezig is.

arie@arietamboer.nl (0) PRO, 7 jaar geleden

niets heeft geholpen probleem niet opgelost auto is nog bij een renault specialist geweest en die dacht misschien aan een variabele klepversteller maar dat koste zoveel geld dat de klant dat niet meer wou, want het was gissen.
Auto is ingeruild.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.