Renault Megane: speakers achterin megane break

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600

ik ben al een tijdje bezig met zoeken van speakers voor achterin mijn megane break
ik had jbl gto 300 watt in boxen, maar geen power. toen heb ik per ongeluk 13 cm speakers gekocht om gewoon in de gaten te bouwen. toen een composet gekocht van 10 cm doorsnee van jbl . en weer geen power. kan iemand mij vertellen wat dit voor probleem is. hoe sluit ik de draden aan, bij de speakers? ik bedoel de verschillende kleuren. er zijn een soort lila, roze, groen. wat is nou de plus en de min? 't is allemaal zo vaag. en is de standard bedrading wel optimaal voor 40 watt rms?
ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen. de speakers voor, 130 watt max, 45 rms, 13 cm van jbl , zijn gewoon goed.
bedankt alvast

ytsehummel

Geplaatst door ytsehummel , lid sinds 14 jaar geleden

2 Reacties

RolandK10257, 14 jaar geleden

Het gebrek aan "power" ligt niet aan de bedrading denk ik maar aan de doorsnede en de plek van de achterspeakers. Bij de megane break zitten de speakers in het plafond en daarachter zit nauwelijks een klankkast, dat is de eerste reden dat ze minder klinken dan voor. Ook zitten ze verder van de bestuurder af dus ervaar je het als zachter.

Ik heb zelf ook een megane break (2002) en heb er wel 13 cm speakers in plaats van die 10 cm ingezet. Ik zie ze echter als aanvulling op het geluidsbeeld de hoofdmoot (kwa muziek) moet toch van voor komen. Maar ik stel niet zulke hoge eisen als jij denk ik.
Voor echte power moet je een grotere diameter (17 cm of meer) in een goede klankkast hebben. Maar ja, dat is niet echt praktisch in een personenauto.

By the way, wat is het typenummer van de JBL speakers die je voorin hebt ?

ytsehummel, 14 jaar geleden

GTO-527.
Maar wat een verschil zeg! Zijn toch ook 40 watt. Maar wat je zegt is wel waar natuurlijk. Die 13 cm van voor heb ik ook achter geprobeerd. Maar de stekkerpunten willen niet door het gat! Dan houdt het echt op. Volgende keer maar weer een auto met een hoedenplank. Is ook wat waard.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.