Renault Megane: Vervangen koppakking

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9D

Koelvloeistof niveau aan de lage kant en in het expansie reservoir zit aan de bovenkant olie!? (nog geen bruine/beige drap)
De kleur van de uitlaat gas is niet wit, toch denk ik dat de koppakking lekt zeker omdat ik geen extern lek zie in het koelsysteem maar toch verlies van koelvloeistof aan de orde is???

Heeft iemand hier reeds eerder mee te maken gehad, zo ja wat kost het vervangen van de koppakking ??? Motor is niet heet geweest!!!


Groet,

Mike

MikeVectra

Geplaatst door MikeVectra , lid sinds 15 jaar geleden

3 Reacties

Cliodennis, 14 jaar geleden

Olie bij de koelvloeistof kan een lekkage zijn van de koppakking. Echter een scheurtje in de kop of blok kan ook.
Kijk ook of er koelvloeistof bij je olie zit. Pijlstok onderaan met een aansteker warm maken. Olie zou gaan roken. Als er koelvloeistof bij zit gaat het knetteren.

sytze PRO, 14 jaar geleden

Het hoeft niet pertinent een lekke kop te zijn, al lijkt het daar wel op. Juist bij renault kan op de vreemdste plekken kvs lekkage plaatsvinden.
Achter op de kop, bij de waterpomp en dan ook nog vaak alleen wanneer je rijd. Liever eerst het systeem op druk zetten dmv een pomp die hier speciaal voor gemaakt is. En dan nog even kijken of er zich roet bevind in het koelsysteem. Hoeveel kvs neemt ie eigenlijk?

Sytze

MikeVectra, 13 jaar geleden

Probleem is opgelost!!!

Toch een lekke koppakking deze is vervangen en de kop laten vlakken bij een erkend bedrijf althans ze hebben een poging gewaagd helaas is de kop los gekomen tijdens het vlakken en er was niets meer van over.

Dus een nieuwe kop en pakking en het probleem is geheel opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.