Renault MEGANE SCENIC: Start niet door.

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: K4M D8, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 82

Hallo allemaal,

Onze Renault senic heeft zins enige tijd een probleem met het door starten. Op het moment dat ik de keycard in de contactgleuf doe en de startknop gebruik draait de startmotor wel rond, alleen de motor slaat niet aan. Ook hebben we de beide keycards al gebruikt. Echter maakt dit geen veschil. Soms gaat het dagen goed en dan is het weer hopeloos en maar wachten tot I het wel weer doet. Wat zou het probleem kunnen zijn? Brandstofpomp, keycards, startonderbreker, sensor of misschien te weinig spaning?

Wie weet er raad?

Groet Hans

Hans64

Geplaatst door Hans64 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (110), 7 jaar geleden

Als de startmotor rond draait, is de startblokkering er af en de auto zou moeten starten.
Wat ik zou doen is wachten totdat het niet goed gaat en dan startkabels er op vanaf een andere auto met draaiende motor. Als je auto dan wel start, haalt je startmotor niet het vereiste toerental (bekend euvel).
Dat ligt vaak aan de accu, maar voor hetzelfde geld is de startmotor versleten.

Het zou ook nog de BDP-sensor kunnen wezen dan vervangen door een gemodificeerde, compleet met nieuwe stekker), maar daar weten anderen hier méér van.

Hans64 (0), 7 jaar geleden

Bedankt Heino,

Ik zal er morgen als ik thuis kom van mijn werk eens even naar kijken.
Het is in ieder geval een begin om te zoeken wat het kan zijn.

Met vriendelijke groet,

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.