Renault CLIO 1.2: Start soms niet, doet helemaal niets

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1200

Hallo, ik ben net nieuw hier. Zelf weet ik bitter weinig over techniek van auto's dus voor mijn probleem denk ik wel dat ik naar een garage zal moeten gaan.
Maar ik wil toch even het probleem uitleggen want misschien is er een kansje dat een leek als ik het probleem kan oplossen ;-)
Het gaat over de clio van mijn dochter Bouwjaar 2000 (de auto natuurlijk, niet mijn dochter :shocked: ) 1.2 Benzine
Soms valt heel het elektrisch systeem uit, uitgezonderd van de lichten Dus ook knipperlichten, radio, centrale vergrendeling enz werken niet meer)
Het gebeurd soms dat als ze de knop van de afstandsbediening induwt dat de deuren dan nog opengaan en dan... niks meer.
Dus eerst dacht ik. De afstandsbediening! Ik vroeg haar dan om de deuren gewoon met de sleutel te openen, maar toen viel alles uit zodra ze het contact omdraaid.
Ik veronderstel dus, een kortsluiting
Maar het gebeurd niet altijd, soms kan ze dagen rijden zonder dat er iets fout loopt en dan ineens (en dan meestal om 3hr 'snachts zodat ik uit mijn bed kan om ze op te halen) gebeurd het weer.
Vreemd is ook, dat als je de auto een tijdje laat staan (soms enkele uren, soms enkele dagen) dat de auto het dan gewoon weer doet.
Zelf denk ik aan een slecht contact maar waarom gebeurd het dan soms en waarom valt alles uit behalve de lichten???
Je hoort zelfs geen klik als je het contact omdraait. Oja Het lampje van de startonderbreker blijft gewoon knipperen.

Komt dit iemand bekend voor, mijn slaaprust zal je dankbaar zijn

yves1963

Geplaatst door yves1963 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

Heino4267 (110), 6 jaar geleden

Hou eens een tijdje één startkabel bij de hand (bv. die met de zwarte klemmen).
Zodra de auto weer raar doet, maak je één klem vast aan het motorblok en de andere klem aan de carrosserie of de minpool van de accu. Als de auto zo wel start, is er iets mis met de massakabel van motor/versnellingsbak naar carrosserie.

yves1963 (0), 6 jaar geleden

Hey Bedankt voor je antwoord, zelf ben ik ook aan het denken in de richting van een slecht massacontact. Deze oplossing heb ik daarstraks even geprobeerd maar toen starte hij nog niet.
Ik heb ook opgemerkt dat iemand ooit de bedrading van de 'noodreset' ge-kortsluit heeft (die rode schakelaar naast de batterij). Ik vermoed niet dat dit er iets mee te maken heef want mijn dochter rijd er zo al 2 jaar mee.
Ook is er (denk ik) een zekering te kort in de zekeringbox naast de batterij, ik heb rechts 2 grote zekeringen van 60A en daarnaast is een afgebroken (groene) zekering houder. Moest daar misschien een zekering in gezeten hebben. Het is onlangs afgebroken want er liggen nog kleine stukjes in de zekeringbox

gerard123456 (0), 6 jaar geleden

Hallo yves ik ben ook met een clio bezig van 2003 ,deze heeft ook allerlei vreemde verschijnselen. Ik ben al een week bezig,en van alles gereinigd en verv .Het vreemde nu is na het los maken van de eco /computersteker is het een 1/2 dag goed. Computer open gemaakt,(stond vol water)
Ik wil de compiter verv. maar Ik begrijp dat dat niet zomaar gaat.wie weet dat (help)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Heino4267 (110), 6 jaar geleden

@Gerard:
Je kunt beter een eigen topic aanmaken.
Die computer kan je voorzichtig goed droog/schoonmaken en weet terug monteren. Wellicht doet hij het nog. Wel maatregelen treffen om te zorgen dat hij niet weer volloopt.

Heino4267 (110), 6 jaar geleden

@yves: wellicht zo'n aansluitkabel halen van een sloopauto?

gerard123456 (0), 6 jaar geleden

Dank enorm, ik denk dat ik een cpl. sijsteem overbouw van een sloper ( comp al2x open gehad ) Groet

Heino4267 (110), 6 jaar geleden

@gerard: dat gaat niet: ze zijn eenmalig programmeerbaar op één auto ...
Controleren / herstellen kan wel via een garage bij AC-tronics en evt. ook andere bedrijven.
Is nog betaalbaar ook ...

rob 250 (0), 6 jaar geleden

computer goed schoonmaken met kwastje en wasbenzine drogen en daarna inspuiten met printplaat lak spray van contact ,daarna weer goed dichtmaken eventueel siliconen kit op naden.hierna heb je er weer jaren plezier van. GR Rob

gerard123456 (0), 6 jaar geleden

Ga Ik proberen .dank en groet

Heino4267 (110), 6 jaar geleden

@yves: hoe staat het nu?

gerard123456 (0), 6 jaar geleden

wE ZETTEN DE aUTO BIJ EEN dEALER NEER EN LATEN DE COMPUTER VERV. 650 E
iK KOM HIEROPTERUG GROET g

Heino4267 (110), 6 jaar geleden

Of reparatie via AC-tronics? Dat is goedkoper ...

gerard123456 (0), 6 jaar geleden

dankje

Ramjod (0) PRO, 6 jaar geleden

Op de sloop van een auto die loopt van het zelfde type , qua motor en opties de rekeneenheid inspuiting , uch en de plipsleutels omzetten.
Let op dat je wel het VIN nummer ergens opschrijft waar men de delen uithaalt als er in de toekomst iets mocht aankomen qua nieuwe sleutel of iets dergelijks.
Kost ongeveer een 250 euro bij elkaar.

gerard123456 (0), 6 jaar geleden

daNK TOT LATER

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.