Renault Kangoo: Startprobleem Kangoo 1.9 dti

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Mijn Kangoo heeft tot een half jaar geleden nogal wat startproblemen gehad, door het plaatsen van een "capteur "is dit gedurende een maand of vier opgelost geweest maar inmiddels weer met geen mogelijkheid aan de praat te krijgen.
Wat een "capteur"precies is weet ik niet maar de Franse automonteur die de klus klaarde maakte een tekeningetje met een tandwiel en tekende daar de "capteur"als een soort puntige onderbreker bij. Het apparaatje kostte zo'n kleine 30 euro en zat binnen 5 minuten aan de (?) startmotor.
Indertijd startte de auto dan wel/ dan niet, eigenlijk geen peil op te trekken, hoe het nu is weet ik niet maar vandaag en gister in ieder geval niets. Accu is gecontroleerd en goed, overigens ook nog geprobeerd te starten met kabels maar nada. Aantrekken gaat prima, loopt binnen de meter. Iemand een idee? Zelf denk ik dat het wat met vochtig weer te maken zou kunnen hebben.

henrilacapelle

Geplaatst door henrilacapelle (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

henrilacapelle (0), 15 jaar geleden

KLEINE AANVULLING.Hij doet niets na het draaien van de sleutel, hooguit zacht gezoem hoorbaar maar geen startmotor die probeert te draaien of zo.

8je (0) PRO, 15 jaar geleden

Vermoedelijk startmotor defect. Even meten dus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.