Renault Megane: Startprobleem, slaat niet aan

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dCi

Na het vervangen van de distributieriem (124.000km) zijn de startproblemen begonnen: Met een koude motor slaat hij probleemloos aan. Als daarna even gestopt wordt is de kans groot dat soms na 10x starten de motor pas aanslaat, vaak bij de derde keer. Afgelopen 2 dagen weer geen probleem.
Bij de garage hebben ze de nokkenas-sensor vervangen en de bdp-sensor al 2x vervangen. Ik weet niet of ook het aansluitkabeltje vervangen hebben -als dit al mogelijk is-.
Volgende week moet de auto voor een 130.000km beurt weer naar de garage. Heeft iemand nog een suggestie voor mijn startprobleem?

MéganeGT_of_Golf2

Geplaatst door MéganeGT_of_Golf2 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

toyken (0), 16 jaar geleden

Hallo,
Het is misschien een brandstofprobleem, als het systeem langs ergens lucht zuigt krijg je startproblemen. Het is meestal te horen als je je oor goed te luisteren legt, dan hoor je een sissend geluid bij niet draaiende motor. Dit kan een herdnekkig probleem vormen. In bevestigend geval moet je alle retourleidingen van brandstoffilter en injecteurs vervangen. Groetjes

MéganeGT_of_Golf2 (0), 13 jaar geleden

Eindelijk gerepareerd!
Afgelopen winter is bij een andere garage in Meppel, na een pechgeval, oa de distributieriem vervangen omdat de multiriem het ondereweg begeven had. Daar constateerde men dat het nokje van het de nokkenaspoeli afgebroken was maar nog wel aanwezig was! Na vervanging start hij weer als een zonnetje!

ejnn (0), 13 jaar geleden

de aanhouder wint, maar hebben ze die niet verkeert gemonteerd ? waardoor hij door kracht bijna is verdwenen? Goed dat ze dat hebben gezien. !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.