Renault MEGANE BERLINE: storing in startonderbreking (opgelost)

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M A7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

hallo forum,

Hier een probleem dat ook al opgelost is door de ANWB, misschien handig voor anderen die hier tegen aan lopen

Mijn auto heeft een paar dagen stil gestaan (veel regen geweest), vanochtend leek alles normaal bij het starten. Bij de eerste afslag bleek dat de knipperlichten niet werkten. Op de plaats van bestemming geparkeerd bleek dat de deuren en kofferbak niet meer open gingen achter, en de auto reageerde niet meer op de afstandsbediening. Motor wilde ook niet meer aan. Rood lampje in het dashboard begon druk te flikkeren (normaal knippert dit langzaam)

Om een lang verhaal kort te maken: De ANWB heeft een doorgerotte 40A zekering gevonden in het compartiment bij de accu, 1 pootje doorgerot. Na vervangen van de zekering (gelukkig nog 1 vrije plek in het kastje, op de originele plek zit het afgebroken pootje) werkte alles weer normaal.

Beetje jammer dat alle regenwater dat via de voorruit naar beneden loopt, in het compartiment met accu en zekeringkastje terecht komt, soort van afvoerputje lijkt het. Er zal na 16 jaar wel meer bijna zijn doorgerot, binnenkort alle zekeringen in dit compartiment vervangen denk ik.

Probleem is dus opgelost.

Raabje2

Geplaatst door Raabje2 , lid sinds 5 jaar geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Als je de paravan afvoer goed schoon houd en er voor zorgt dat het plastic afdekkapje juist gemonteerd zit over deze zekering aansluitingen , gebeurt er niets mee.

Raabje2, 3 jaar geleden

Okee, maar het voelt wat tegenstrijdig, zekering kastje en accu in hetzelfde compartiment als de regenwater afvoer....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.