Renault Megane: Storingsmelding van EGR klep

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5dci

Vorige week bleef na het starten het motor lampje branden. Ik was in Lelystad en ben hiermee gewoon naar huis gereden. Motor liep normaal.

De volgende dag bij de Renault garage de storingsmelding laten uitlezen: probleem met EGR klep. De melding is gereset en ik heb een afspraak om deze klep te laten vervangen. Nu is dit onderhand een week geleden en heb ik al weer 600 km gereden zoder dat het lampje weer is gaan branden.

Vraag: doe ik er goed aan om alsnog die EGR klep te laten vervangen of kan het ook een electrische storing geweest zijn? Wat zal ik doen? Punt is dat ik vrijdag en zaterdag in totaal zo'n 1200 km ga rijden en natuurlijk niet langs de kant wil komen te staan.

Willempie69

Geplaatst door Willempie69 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Door je EGR klep kan je niet stil komen te staan. Wel kan de auto niet lekker soepel lopen. Maar je kan hem eens schoonmaken. Ik weet niet wat de foutcode was, maar hij kan ook sterk vervuild zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.