Renault Twingo: Temperatuurlampje Twingo

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Mijn vrouw heeft een Renault Twingo. Deze loopt hartstikke goed. Ik heb alleen het volgende probleem. Zodra de buitentemperatuur boven de 30 graden is dan gaat te pas en te onpas het temperatuurlampje branden tijdens het rijden. In het begin, tijdens het rijden, dan gaat deze ongeveer om de 2 minuten een 2 tal seconden aan. Hoe langer je verder rijdt met de warme temperaturen hoe vaker en langer het lampje gaat branden. Als de buitentemperatuur onder de 30 graden is dan heeft de auto nergens last van. Ik heb afgelopen week gekeken en de vin draait wel gewoon.
Wat kan hier het probleem zijn?

spirelli

Geplaatst door spirelli (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1680) PRO, 10 jaar geleden

Voldoende koelvloeistof aanwezig ?
Sensor/bedrading defect ?
Lucht in het systeem , ontluchten op kachelslang en radiateur.

spirelli (0), 10 jaar geleden

Koelvloeistof is voldoende aanwezig.
Bedrading lijkt me sterk aangezien de storing zich alleen voordoet zodra de buitentemperatuur boven de 30 graden is. Maar ik ga het uiteraard controleren. Ontluchten zal ik binnen kort doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.