Renault MEGANE: Uitval sproeier en binnenventilator etc.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M T7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 83

Hallo techneuten,

Ik heb sinds van de week een probleempje , toen ik van de week de ruitensproeier gebruikte bleek deze op , op zich geen probleem, maar vrij kort daarna bleek de radio niet automatisch mee aan en uit te gaan met het starten van de motor/contact, handmatig kan ik hem wel aanzetten tevens start de climate control niet , dus geen ontassemingsventilatie en doet de ruitensproeier het niet (wisser gaat dan ook niet aan) , overige standen van de wisser doen het wel. het aanstekerstopcontact doet ook niets meer

Alle zekeringen die ik kon vinden heb ik even visueel nagekeken, wil morgen bij daglicht verder gaan zoeken , maar tips zijn welkom.

Mijn gevoel zegt dat het contact aan signaal ergens niet aankomt waardoor diverse dingen denken dat het contact nog niet aan is (relais ergens ?? )

Mijn dank is nu al groot.

Henk Koster

Geplaatst door Henk Koster , lid sinds 10 jaar geleden

2 Reacties

Heino4267, 2 jaar geleden

Je radio e.d. hebben drie voedingen:
1. permanente plus, voor het onthouden van settings
2. door het contactslot geschakelde plus, om aan/uit te gaan met het contact mee
3. de plus van de instrumentenpaneel verlichting, voor de frontverlichting 's avonds.

Bij jou ontbreekt voeding 2 en je moet even zoeken welke zekering die er uit ligt waar zit.

Henk Koster, 2 jaar geleden

Dankje Heino , er lag een zekering van 15A uit , welke volgens het symbool radio zou zijn , wel raar dat dan ook het aanstekerstopcontact, de ruitensproeier en de climate control het niet meer deden ?

Maar goed zekering gepikt van een die het symbool had van de achterruitwisser , nu lijkt alles weer te werken, incl. achterruit wisser , vreemd maar opgelost , iemand toevallig een boekje van deze auto ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.