Renault Espace: Vermogennverlies

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 Dci 130 pk

Dag samen,

Betreft een wagen van mijn schoonbroer.
Stationair draait deze goed, bij gas geven geraakt deze moeilijk op zijn toeren, en op een andere moment gaat hij beter maar toch niet wat het moet zijn, krijgt de melding service op zijn dashbord en na een korte tijd verdwijn deze melding.
Krijg geen foutmelding via mijn diagnosetoestel, lampje motormankement brand niet, geen laawaai van zijn turbo en geen zwarte rook zichbaar, zou er mischien een lekkende of scheurdende slang zijn, bevind deze achter- of aan de voorkant van de motor, moet dat nog uitvoeren, denk dat ik van alles moet demonteren om te controleren, motor heeft ongeveer 170000 km gelopen, dus iets ergs zou het toch niet moeten zijn, meeste boosdoener is de Egr klep maar krijgt geen foutmelding van deze klep,iemand een tip ?

Dikke gr.
Jantje

firedriver

Geplaatst door firedriver (55) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

De egr hoeft geen foutmelding te geven als deze vervuild is. Er zitten zowel turbo slangen aan de voor als achterzijde van het blok. Voor heb je kans dat er een scheur in inlaatspruitstuk zit tegen de motor. Kleppendeksel kan scheuren. Dus eerst visuele inspectie houden van deze onderdelen. Ik neem aan dat dit de G9T motor betreft.

firedriver (55), 10 jaar geleden

OK Safrane10698
Zal de komende week iets laten weten.
Gr.
Jantje

firedriver (55), 10 jaar geleden

Voila Safrane10698 & collega's.
Egr klep was gewoon één roet, gewoon wat zuiver gemaakt met ontvetter en remmenreiniger en terug gemonteerd.
Was maar een klusje van een klein uurtje, kwam er gemakkelijk aan.
Wagen rijdt nu perfect, heb mijn schoonbroer zijn dag goed gemaakt hé.
Dikke gr.
Jantje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.