Renault Espace: vulklep diesel niet te openen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel

Heel vervelend als je in een vulstation de afdekklep van de (carroserie) brandstof tank niet open krijgt, blijft vergrendeld.
dus zonder te tanken naar huis en deze open forceren. Er zit een trekoog op het electro motortje, maar intern was deze afgebroken. dit is een plastic constructie en de schroefpin was afgebroken. het mechanisme zit door de carroserie met een moer bevestigt, maar deze zit achter het gesloten deksel!
Dus eerst open breken om te demonteren, met wat geluk blijft de klep heel. Wat kost z'on vergrendel mechanisme?

jp65

Geplaatst door jp65 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

Daarvoor moet je even de dealer bellen

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Je hoeft niet te breken, deze is te bereiken via wielkuip en kofferbak.

jp65 (0), 10 jaar geleden

Safrane,
via de wielkuip haal je het mechanisme eruit, als de de bevestigings moer verwijderd hebt die enkel te bereiken is als de klep OPEN is

7seconds (0), 10 jaar geleden

heb je al geprobeerd via binnenzijde met aparte draad 12v op elektromagneet van tankklepje te zetten.

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Wat je kan doen als de pen is gebroken. Dan druk je op de zijde om het klepje normaal te openen en hou je hier spanning op. Dan kan het asje niet meer draaien en dan drukje op de kaart op het openen knopje. Bij mij werkte dat.

jp65 (0), 10 jaar geleden

de plastic pen (met de "grote stapschroef") was afgebroken van de schuif met het trekoog. Kon ook niet terug geduwd woren ,daar het reeds buiten de speciale tandwielmoer zat. met 4 handen zijn hebben we het open geforceerd zonder verdere beschadiging. Na demontage bleek de draadstift afgebroken te zijn van het geleidings blokje. heb de draadstift IN het geleidings blokje gezet en geborgd met een pennetje, werkt terug maar de het vergrendel gedeelte is 6mm korter geworden maar beveiligd nog steed de klep. Nu nog een niewe kopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.