Renault Laguna: versnellingsbak laguna

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 ide

Hallo, volgende probleem met mijn laguna. Ik heb geen aandrijving meer. Bij het wegrijden bij de stoplichten gingen de 1e en 2e versnelling prima, bij de 3e versnelling leek het of hij uit de versnelling schoot en had ik geen aandrijving meer. Ik kan alle versnellingen inschakelen maar bij op laten komen van de koppeling blijft de auto gewoon stil staan. Iemand een idee waar het probleem kan zitten?

Marcel1976

Geplaatst door Marcel1976 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

17 Reacties

Safrane10698 (0), 8 jaar geleden

De bus van de aandrijfas welke de versnellibgsbak ingaat. Dit schijnt vaker voor te komen. Op laguna forum kunnen ze dit beter uitleggen.

Marcel1976 (0), 8 jaar geleden

Bedankt voor de reactie, ik zal er morgen naar gaan kijken. Maar moet je dan geen bijgeluiden horen als de bus over de as draait?

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Natuurlijk hoor je dan bijgeluiden.
Zoek het meer in de richting van de kabels of een schakelstangen van de pook naar de bak.

Marcel1976 (0), 8 jaar geleden

Als iemand de versnellingspook in de versnelling zet zie je het meganisme op de bak gewoon bewegen.

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Ook in de 3,4 en de 5de versnelling ?

Marcel1976 (0), 8 jaar geleden

Ook in de 3,4,5 en achteruit

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Maar schakelt die dan ook? Komt het stangenstelsel ver genoeg, zodat een versnelling wordt ingelegd.?

Marcel1976 (0), 8 jaar geleden

Dat zou ik nog even moeten gaan bekijken zo. Als ik schakel "voelt" het wel alsof hij gewoon in de versnelling gaat. Als ik dan naar een andere versnelling doe voel ik hem uit de versnelling gaan zeg maar en weer in de nieuwe versnelling komen.

Ik heb inmiddels de rechter aandrijfas gedemonteerd en de bus hiervan is niet helemaal 100 % meer maar met de hand kan ik de bus niet over de spibanen draaien, dus dat zal het niet zijn denk ik.

Wat me wel opviel is dat ik met lopende motor en zonder de koppeling in te trappen kan schakelen zonder het knarsen/tanden poetsen, geen bijgeluid dus.

Ik heb wel eerste het linker voorwiel op de krik gezet met de versnellingsbak in de 1 versnelling en dan kan ik het wiel gewoon rond draaien. Hierna het linker wiel weer op de grond gezet en het rechterwiel vervolgens op de krik gezet. Ook dan kan ik het wiel gewoon roond draaien. Er komen dan wel wat bijgelijden uit de bak, vooral bij de linkerkant. Ne demontage van de rechteras om de bus te bekijken was het geluid uid de bak weg. Het geluid kwam duidelijk uit de bak.

De auto staan nu op 2 assteunen zonder voorwielen, is het normaal dat als ik de linkeras draai dat dan de rechteras in tegengestelde richting draait?

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Ja dat is normaal.

RPJdeWeert (0), 8 jaar geleden

https://www.youtube.com/watch?v=N4nl8f3P...

Mooi filmpje over de werking van het differentieel.

Marcel1976 (0), 8 jaar geleden

Als ik de schakelkabels los haal en ik schakel met mijn hand op de bak een versnelling in dan heb ik nog steeds geen aandrijving.

kaleido 1 (1620) PRO, 8 jaar geleden

Als je met de hand op de bak schakeld heb je het gevoel dat je iets inschakeld.
Maar er gebeurt niets qua aandrijfing , als je 1 wiel op de grond zet , en de andere vrij van de grond , de auto in de versnelling en de koppeling los , moet het vrije wiel gaan draaien , dit gebeurt niet.
Zoals ik het kan beoordelen is er in de bak gewoon iets mis , of er zit iets verkeerd in de koppeling , maar in alle gevallen moet de bak er onder uit.

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

[quote=Marcel1976]Bij het wegrijden bij de stoplichten gingen de 1e en 2e versnelling prima, bij de 3e versnelling leek het of hij uit de versnelling schoot en had ik geen aandrijving meer. Ik kan alle versnellingen inschakelen maar bij op laten komen van de koppeling blijft de auto gewoon stil staan.[/quote]
Je hebt nu dus helemaal geen aandrijving meer ? Ook niet in 1 en 2 .?? Geen bijgeluiden ? Dan is de voering van de plaat af. Hoeveel km zit die koppeling erin?
Bak eraf halen en kijken.

Marcel1976 (0), 8 jaar geleden

Beetje late reactie maar probleem is gevonden. De koppelingsplaat was in 2 delen, het midden stuk was zegmaar uit de buitenring gebroken, deel met de voering. Iemand dit eerder meegemaakt? Ik heb de auto nog niet zo lang en de vorige eigenaar heeft de koppeling 6 maanden terug laten vervangen. Weet niet of dit bij een dealer of beunhaas is gedaan. Bedankt voor de reacties.

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Mooi dat het gevonden is Marcel. Bij Renault komt dit zeer zeker vaker voor. Is niet onbekend.
Wel raar dat de vorige eigenaar, niet meer weet, wáár dit gedaan is.

Succes verder

Marcel1976 (0), 8 jaar geleden

Zelfde probleem weer met de Laguna, aandrijving ineens weg en het lijkt er sterk op dat de koppelingsplaat weer gebroken is. Kan dit door een motage fout komen of moet ik een andere oorzaak zoeken? Wil hem nog wel een keer vervangen maar zit er niet op te wachten dat hij na 6 weken weer stuk.is.

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Oké, begin maar weer bij #8.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.