Renault Megane: water onder laadvloer

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2 ltr

ik heb overvloedig water onder mijn laadvloer. Aanvankelijk werd hiervan de oorzaak van de gemonteerde trekhaak gezocht......de inkomende steunen moeten afgekit worden. Echter de wateroverlast blijft.

Wie weet raad groeten Gerard

gnijpels

Geplaatst door gnijpels (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 11 jaar geleden

Lekkage langs achterkleprubber of achterlichten?

Safrane10698 (0), 11 jaar geleden

Heb je een dakraam?

gnijpels (0) PRO, 11 jaar geleden

ik heb geen dakraam en geen sporen van lekkage bij achterdeurrubbers of achterlichten

DJS8 (0), 11 jaar geleden

Bekend probleem. Onder de laadvloer zit een kunststof bak, waar o.a. het reservewiel in ligt. De kitrand aan de bovenzijde van deze bak wordt op den duur lek (of is wellicht al af-fabriek niet goed gekit). Over de hele kitrandlengte dichtkitten met carrosseriekit dus. Heb ook wel eens gelezen dat de hele kunststofbak eronderuit gehaald kan worden (dan kan je hem rondom goed dichtkitten) maar weet niet hoe dat moet.
Verdere mogelijkheden inderdaad niet goed afdichten (kitten!) van de inkomende trekhaaksteunen (maar dat is hier OK), en via/langs de achterlichten.
Met tuinslang water op de kier/naad tussen achterklep en achterkant van de auto laten lopen. Met een klein straaltje kan je de tuinslang ook met geopende klep op de watergoot achter de klep laten lopen. Dan kan je met wat geluk zien waar 't lekt. Bij mij is dat op genoemde kitrand. Moet je wel de laadvloer omhoogklappen, looplamp/zaklamp gebruiken en half in de auto gaan hangen om dat te kunnen zien (of een spiegeltje gebruiken). Lekt het met tuinslang onder achterlichthoogte dan zijn de achterlichten 't dus niet.
Achterdeurrubber, lekkage van de slang van de achterruitsproeier (maar dan heb je geen zuiver water in de kofferbak staan), lekkage langs de rand van de achterruit, zou kunnen ligt minder voor de hand.

DJS8 (0), 11 jaar geleden

O, ik zie nu pas dat het een Megane III is. Wat ik schreef geldt voor een Megane II. Maar wellicht ook voor III? We horen 't graag.

126 (0) PRO, 8 jaar geleden

Als er een trekhaak geplaatst is lekt hij op zeker daar langs zeer zeer goed afkitten waar de trekhaak de carrosserie in gaat

j.de.vries73 (0) PRO, 8 jaar geleden

derde remlicht wil ook wel eens lekken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.