Renault Megane: startblokkering renault megane

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 E

Hallo,

Ik ben bezig aan een megane uit '98 . De sleutel reageert sporadisch en mijn kennis waar de auto van is begint er een beetje overspannen van te raken en is bang dat de sleutel dadelijk helemaal niet meer werkt. Dus heb ik gisteren een universele centrale vergrendeling setje ingebouwd en aangesloten op de schakelaar in de middenconsole en dit setje werkt perfect.
MAAR...........

Ondanks dat ik de auto 1 malig open met de infrarood en vervolgens sluit met de nieuwe afstandsbediening van het net ingebouwde setje gaat de startblokkering er toch na 10 minuten er automatisch weer op.

Terwijl de blokkering geactiveerd was heb ik gecontroleerd of de bougie's vonken en dat doen ze ook, dus daar zal het niet aan liggen.
Verlvolgens heb ik de brandstofpomp onder de achterbank voorzien van een constante voeding maar ook dit werkt niet.
Nu heb ik het idee dat er ergens op de 1 of andere manier de brandstof toch word afgelsoten of geblokkeerd waardoor de brandstofpomp wél gewoon werkt, de bobine's en dus ook de bougies een vonk geven en als ik een controlelampje in de draad van een willekeurige verstuiver prik gaat mijn testlampje op beide draadjes van de 2-polige stekker op de verstuiver branden. En ondanks dit allemaal wil hij toch niet starten.

Er moet dus iets zijn wat ervoor zorgt dat hij alsnog niet starten wil.

Of het zal een onderbreking in de brandstof toevoer zijn en een 1 of andere draad ergens waar de voeding vanaf gaat als ik hem van contact afzet en als hier minimaal 10 minuten de voeding vanaf is de startblokkering geactiveerd word.

Weet iemand brandstofstop in zit en waar ?

of welke draad ik moet voorzien van een constante voeding zodat de startblokkering denkt dat de auto op contact staat en hij de startblokkering vervolgens ook niet zal activeren.

Ik hoop van harte dat iemand mij iets verder kan helpen.

Alvast bedankt

gr Danny

DannyBe

Geplaatst door DannyBe , lid sinds 10 jaar geleden

9 Reacties

Profundo Autoservice PRO, 8 jaar geleden

Is het niet veel makkelijker om een nieuwe originele sleutel te bestellen.
Je gaat nu heel die auto overhoop halen met alle risico's van dien.

Heb je ook de print gecontroleerd van de infrarood sensor die in de hemel zit? door lekkage langs b.v. de antenne willen die nogal eens stuk gaan.

tommy550, 8 jaar geleden

myne heren.als ik my niet vergis zit de startblokkeering in de kast,dus wat profundo zegt is inderdaad handiger.
laat een nieuwe sleutel met zendertje inlezen.met iets meer dan 100 euro ben je klaar.succes

ronny530, 8 jaar geleden

Startblokkering en centrale vergrendeling staan los van elkaar. In de sleutel bevind zich een transponder (chip) voor de startblokkering en een zendertje voor de ontgrendeling. Op het instrumentenpaneel knippert zolang de transponder niet binnen bereik is een rood lampje, bij aanzetten contact licht die op en bij herkenning gaat die na het starten uit. Dat universele setje lost het probleem niet op, een goed werkende sleutel wel.

RPJdeWeert, 8 jaar geleden

Fout Ronnie: In dit geval staan ze niet los van elkaar. Deze heeft nog een infrarood sleutel, en heeft dus geen transponder. De later FM-sleutels hebben dit wel.

abc PRO, 8 jaar geleden

bij de dealer in laten stellen ,met de xr 25(oude testkast)dat die er niet meer automatisch op gaat na 10 minuten .
dan werkt het zoals jij omschrijft dus 1 malig met de originele sleutel openen en dan de batterij uit de sleutel halen.
echter als de accu leeg of losgekoppeld wordt staat ie weer op startblokkering en moet je hem dus weer 1 malig openen met de originele sleutel.

Heino4267, 8 jaar geleden

Deze door Danny voorgestelde oplossing is m.i. vragen om moeilijkheden i.p.v. een oplossing voor de kennis: dichtbij of in de toekomst (als die sleutel het nét niet meer doet...).

[quote=DannyBe]Hallo,
Ik ben bezig aan een megane uit '98 . De sleutel reageert sporadisch en mijn kennis waar de auto van is begint er een beetje overspannen van te raken en is bang dat de sleutel dadelijk helemaal niet meer werkt.[/quote]
Dit is je heeeeeele problemomschrijving en je kan er niet eens in lezen wat wél werkt en wat niét: als "het niet werkt":
- gaat de auto niet open maar is hij wel te starten (wat niet eens kan volgens mij)
- gaat de auto wel open maar start hij niet
- gebeurt er helemaal niets als je de met de afstandsbediening op de sleutel de auto probeert te ontgrendelen
Hiernaast vertel je ook helemaal niets over het wel of neit werken van de startblokkering aan de hand van het rode knipperlampje in het instrumentenpaneel!

De centrale vergrendeling is met de afstandsbediening een simpel systeem, wat niet moeilijk te repareren is: de ontvanger zit boven de binnenverlichting in de hemel, direct onder de dakantenne, die bij lekkage dat printje vuil maakt. Het printje is neit gecodeerd en het is te vervangen door eenzelfde printje uit een Laguna type I (dus bouwjaar vóór 2000).

Controleer nou eerst eens met de camera-functie van een telefoon de infrarood afstandsbediening (als de auto niet opengaat!): grote kans dat die de boosdoener is.
Enzovoorts, enzovoorts.

Betere info = betere hulp.

Wellicht even overnieuw starten met dit topic?

DannyBe, 8 jaar geleden

iedereen bedankt voor de reacties, ben tot de conclusie gekomen dat het deactiveren van de startblokkering niet iets is van het doorknippen van een draadje maar deactiveren via de computer. heb iemand gevonden die dit voor mij wil doen.

gr Danny

ronny530, 8 jaar geleden

In mijn optiek is dit probleem enkel door de dealer op te lossen, kost wat maar dan heb je ook wat.

Heino4267, 8 jaar geleden

[quote=DannyBe]maar deactiveren via de computer. heb iemand gevonden die dit voor mij wil doen.
gr Danny[/quote]
Wat zonde van die auto ....
Reparatie is gewoon te doen en bijna altijd "low budget"....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.