Renault Megane: wateroverlast aan bijrijderskant

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Sinds 2 weken ( en zou bijna denken na de renault zomercheck maar dat is theoretish ) is het aan de bijrijderskant nat.

In het opbergvakje staat een laagje water.

Ik heb inmiddels het eea gezocht op Internet en zoals vaak wordt aangegeven de paravan los gemaakt maar hier was de afwatering helemaal schoon. Ook heeft het
de laatste weken niet geregend ( geen druppel ) daar ik met de auto op vakantie was.

Ik lees ook dat het zou kunnen liggen aan de afwatering van de airco.

Kan iemand me vertellen hoe ik dat kan controleren en/of fixen ?

Het is toch wel goed nat en nu het droog is buiten kan ik er iets aan doen zonder dat het ze bakken met geld gaat kosten ( tenzij het zelf niet te doen is. )

Bedankt alvast !

hendriks.michel

Geplaatst door hendriks.michel , lid sinds 8 jaar geleden

9 Reacties

MauriceZZR, 8 jaar geleden

Lekkende kachel radiateur?

hendriks.michel, 8 jaar geleden

Ik heb eigenlijk geen idee.

Ik vind het zo vreemd dat ik nog nooit last heb gehad van dit problem en dat sinds ik de zomercheck heb gehad ik natte voeten heb aan de bijrijders kant.

Wordt nog een leuke uitdaging aannemelijk te maken of het door de garage komt of dat dat toeval is.

hendriks.michel, 8 jaar geleden

Vanmorgen kwam ik er achter dat de vloer achter de bijrijdersstoel ook drijfnat is. Dat was gisteren nog zeker niet het geval :-(

Heino4267, 8 jaar geleden

Gezien het weer van de laatste dagen kan je veilig aannemen dat het water niet van buitenaf komt, maar dat het van binnenuit komt.
Het is "dus" koelwater of aircowater. Dat vergemakkelijkt het zoeken al een stuk.

intresse, 8 jaar geleden

simpel ik ben dit al vaak tegen gekomen je moet 3 dingens doen
1 = afwatering vrij maken van de airco dit is te vinden boven het hitteschild van de katelysator je moet niet veel demonteren enkel hitteschild los maken
2 en 3 is simpel = af water ring vrij maken onder de voor uit even alles demonteren van de ruitenvegers enzo en dan langs boven alles vrij maken links en rechts zijn af water rings gaten en die moeten vrij zijn maar die verstoppen omdat die veel te klein zijn

groeten ( ik ben mechanieker in een renault garage en heb dit al vaaaaaaak tegen gekomen)

RPJdeWeert, 8 jaar geleden

@ intresse: Ben je dit ook vaak tegengekomen in weken van droogte, dus zonder regen?? Dacht het niet! Punt 1 misschien wel, maar het water op de vloer komt daar dus niet van.

Ga eens met je vinger door de natte plek, en proef het eens. Smaakt het zoet? Koelvloeistof, oftwel waarschijnlijk een lekke kachelradiateur.

P. Kelder PRO, 8 jaar geleden

De TS heeft / vermeld geen klachten over koelwaterverlies een lekkage aan de kachelradiateur is dan vrijwel uitgesloten.
Afwatering van de Airco zal hoogstwaarschijnlijk de boosdoener zijn.

Gr. paul

Dalemans, 8 jaar geleden

Heb ik ook al voorgehad , inderdaad als er geen probleem is van de koelvloeistof dan mag je zeker van zijn dat het de afwatering onder het hitteschild is van de airco ( deze plakt lichtjes dicht , gewoon de opening openmaken en een beetje vergroten ) .
gr Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.