Renault Espace: wil niet meer aanslaan na nieuwe accu. geen vonk meer

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2l16v

Na dat ik een probleem had .dat de auto radio er mee op hield ( motor uit moest even wachten en even naar de radio geluisterd )heb ik hem overbug omdat hij niet meer wilde starten. Dus ik dacht meteen aan de accu. (En nu komt het).even een.nieuwe accu er in gezet. En dan niet meer aanslaan.wel starten.maar niet meer loope. De kreng.(er zit nu een nieuwe bdp sensor op. En nog niks geen vonk. En geen radio? rest doet .normaal. alle zekeringen oke .benzine toe voer oke.meschien piekspaning geweest. Of massa. Of soms de b2 learningbox bll .wat kan dit zijn.(ik heb de zeep kist pas 5week) en wat een gezeik.nu al.

drifkikker

Geplaatst door drifkikker (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Heino4267 (230), 12 jaar geleden

In je dashboard zit een rood knipperlampje van de startblokkering. Als probeert te starten, is dat lampje dan uit of knippert het nog?

FPP (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik denk eerder aan de krukas-sensor. Heb je die roode knop onder de motorkap al terug ingeduwd ? Anders uitlezen. Succes.

RPJdeWeert (0), 12 jaar geleden

Botssensor en startonderbreker hebben niets met de ontsteking te maken, alleen met de brandstofpomp. Dus je zult het in de ontsteking moeten zoeken, dus BDP-sensor of massakabels.

drifkikker (0), 12 jaar geleden

Hoi ik heb abs dus geen crashsenor .onder de kap ?
En de startonderbreker gaat netjes uit ?
En de krukassensor.heb ik vernieuwd?
Maar wat kan er met de massakabel .aan de hand zijn .alles werkt .alleen de radio niet en geen vonk.
(Bedankt voor de reacties .mvg )

RPJdeWeert (0), 12 jaar geleden

Nadat je de BDP-sensor hebt vervangen, heeft hij toen wel gelopen?

drifkikker (0), 12 jaar geleden

Rob de auto heeft na het overbruggen gewoon. Gelopen .en thuis heb. Ik er de dag er op een nieuwe accu ingezet vanaf dat moment

Geen lopende auto meer .dus is er een nieuwe krukassensor op gezet toen nog niks. Heb de b2 box computer op gestuurd .naar ac tronics voor controle en reparatie indien nodig . Ik hoop dat het de probleem is. Krijg hem maandag terug .zo niet gaan we de bedrading geheel controlen maar. de massa dan als eerste .????

drifkikker (0), 12 jaar geleden

Ik heb de b2 box laten repareren .die was dus wel stuk .bij ac troninics .de prijs is gewoon weg prima nu alléén data morgen inlezen bij de renault dealer .en sleutels weer gang baar op systeem maken dus met veel geluk heb ik voor weinig toch weer een rijdende auto .en 2 jaar garantie op de box b2 .kosten nu totaalbedrag 256euro incl ndp sensor .nou jullie krijgen het wel te horen morgen of dinsdag .?

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

zit volgens mij in de sleutel herkenning, het is tegenwoordig gevaarlijk om een auto stroomloos te zetten

drifkikker (0), 12 jaar geleden

Jan dat kan ook .daar hebben we niet eens aangedacht .maar dan zou hij toch ook op de start onderbreker moeten blijven staan .nou bedankt .ik denk dat het nu wel op nieuw word in gelezen .maar ik laat het wel weten

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

[b]Door moderator verplaatst[/b]

Probleem is op gelost.na de b2box en de hoofd computer vernieuwt te hebben. Zijn bijde na piekspaning door gebrandt.een fijn kerst kado voor mij. Kosten totaal maar dan rijdt de auto weer ik kan wel zeggen dat de renault garageeen pluim verdienen voor de geleverde servise. Die hebben een teveden klant erbij. Nou fijne dagen gewenst allemaal op naar het volgende probleem?????????????

Ramjod (0) PRO, 12 jaar geleden

Heb ik tot heden nog nooit aan de hand gehad zo probleem dat er 2 componenten sneuvelen bij een accu vervangen.
Tenzij de accu verkeert aangesloten wordt.

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Bij een renault sta ik eerlijk gezegd nergens van te kijken,de elektronica is een zwak punt van deze auto's.
Stekerverbindingen en massapunten idem,je hebt maar zo een lekstroom die de boel opblaast.

drifkikker (0), 12 jaar geleden

Het probleem zit in de radio die onder de bijrijders kant zit die volgens renault ?kort sluiting veroorzaakt heeft omdat deze na het reinigen van binnenkant met droog ijs. In de ruimte waar de radio zit is gekomen en vervolgens de boel nat gemaakt heeft en zo de box b2,opgeblazen heeft. En door er een nieuwe accu teplaatse ..de boel.een genade klap heeft gegeven. Door +- fout door tegeven.via de b2 box. Dus radio en vocht. Kan dus de oorzaak zijn volgens de monteur die de auto heeft gerepareerd. Het klinkt wel logies.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.