Renault MEGANE COUPE: zekeringkast kapot, wat nu?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M A7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

Goedemorgen forumleden,

Ik heb een probleem met mijn Renault Megane 1999 1.6-16V Sport.
Bouwjaar: 1999
Carrosserie: 2-deurs Coupé
Brandstof: Benzine
Motorcode: K4M A7
Chassisnummer (VIN): VF1DA040520980561

Het begon allemaal toen de ruitenwissers het niet meer deden.
Op dit moment loopt de auto wel weer maar dat deed die eerst ook niet, voor de rest doen knipperlichten, elec.deurvergrendel ing, alarmlichten, en ook de knop voor vergrendeling van de deuren het niet.

Als de auto loopt komt er een krakend geluid uit de zekering kast, Nu ben ik bij een monteur geweest en die heeft aangegeven dat de computer van de zekering kast kapot is.
op fora heb ik al gelezen dat het ook aan de relais zou kunnen liggen maar volgens de monteur was dit niet het geval, tevens komt het krakende geluid ook alleen uit de zekering kast, niet onder de motorkap weg.

Graag zou ik jullie om tips of advies willen vragen over wat nu te doen.

Na zelf op onderzoek te zijn geweest en advies ingewonnen te hebben bij verschillende garages is mij het volgende verteld:

1) de zekering kast computer kan niet zomaar door een andere met dezelfde serienummers vervangen worden (dit zou alleen kunnen als de nieuwe ge-reset is, en je hem laat inlezen).

2) Er wel een optie is om de zekeringkast te vervangen samen met de motormanagementcomp uter en contactslot en sleutels of alleen de chips uit de uit de sleutels van de vervangende set.
Maar dat deze computers dan identieke serienummers moeten hebben omdat anders bijvoorbeeld je airco het niet meer doet.

Imiddels ben ik zelf al enige weken aan het speuren op diverse onderdelen sites en aan het bellen geweest met diverse bedrijven maar heb ik nog niet een passende oplossing gevonden.

Nu mijn vragen aan jullie;

Kloppen de zaken die mij verteld zijn? en moeten dus alle nummers gelijk zijn of is dat uberhaubt niet mogelijk om die sets te vinden?

De huidige serienummers zijn:
Computer motormanagement
8200035692
7700110471
S110030034
Computer Zekeringkast
7703297929
S108502300

Zijn dit eventueel alle nummers die ik nodig ben of moet ik nog meer nummers achterhalen om de juiste onderdelen te zoeken?

En de aller belangrijkste vraag eigenlijk is:

Wat kan of moet ik doen om mijn auto weer helemaal werkend te krijgen?

Mocht mijn verhaal niet duidelijk zijn hoor ik het graag!

Alvast heel veel dank voor jullie hulp!

dom1n1c

Geplaatst door dom1n1c (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Raabje2 (0), 7 jaar geleden

Ik heb in een Megane uit 2001 gehad dat electronica langzaam uitviel, begin met knipperlichten, daarna ramen, en daarna alles uit, alleen de motor deed het nog. Dat was 6 jaar geleden. Ik heb de auto naar een Renault garage laten slepen (remlichten en knipperlichten deden het niet, vind ik te link om mee te rijden op de snelweg), en daar is de gehele computer vervangen, voor 800-900 euro, meen ik. Ook nieuwe contactsleutels erbij. Ik zat toen midden in een verhuizing, ik had de auto nodig, dus ik heb niet gevraagd om verder te zoeken, en of het goedkoper kon Wel weer enorm zonde van mijn geld :-)

En heb je Autocommerce in Vijfhuizen geprobeerd? Dat is een Renault auto sloper. Heb ik zelf wel eens wat gehaald.

Tiguan (0) PRO, 7 jaar geleden

Beste dom1n1c,

als alles door gemeten is, en wijst op dat de zekeringkast kapot is. je kan een gebruikte zekeringkast BSI, niet zomaar gebruiken (in de zekeringkast zit de startblokkering).

of je koopt op de sloop een gebruikte compleet set.(motor computer + zekeringkast. en een sleutel ...enz).

andere oplossing een gebruikte zekeringkast kopen en de zekeringkast om laten coderen programmeren.

Mvgr
Tiguan

dom1n1c (0), 7 jaar geleden

Hallo TIguan,

Bedankt voor je advies!
Weet je toevallig ook als ik een andere set koop of die dan exact dezelfde nummers moet hebben?

Ben de optie om alleen een andere zekering kast te kopen ook aan het onderzoeken, kan namelijk wel zekeringkasten met identieke nummers vinden op internet, maar ik begreep dat dit alleen ging werken als de zekeringkast die je dan ter vervanging koopt gereset is.

Maar of dit klopt weet ik dan weer niet.

mocht je dit wel weten hoor ik het graag van je, in ieder geval bedankt voor je reactie!!

Met vriendelijke groet,

dom1n1c

dom1n1c (0), 7 jaar geleden

Hallo Raabje2,

Ga hun morgen direct is even bellen!
Oei dan was jou reparatie wel flink duur, ik hoop dat mijn oplossing niet zoveel gaat kosten want dat is de auto eigenlijk qua waarde niet meer waard.

Bedankt voor je reactie en tip Raabje2!

Met vriendelijke groet,

dom1n1c

Heino4267 (200), 7 jaar geleden

Wat je ook kan proberen, is de zekeringkast uitbouwen en door een gewone "Elektronicareparateur ouwe stijl (dus waar je je televisie laat repareren)" (dus geen printenrukker) eens naar de printplaten laat kijken: in de meeste gevallen betreft het haarscheuren, losgebroken printeilanden of losgekomen/gebroken printsporen, alles door "nieuwigheid".
Een beetje elektonica reparateur die goed kan solderen repareert je dat goedkoop en goed.

dom1n1c (0), 7 jaar geleden

Hallo Heino4267,

Dankjewel voor je advies! dit is zeker een goede tip dus ga gelijk op zoek naar een elektonica reparateur die dit kan/wil proberen te maken

Met vriendelijke groet,

dom1n1c

dom1n1c (0), 7 jaar geleden

Na Veel zoek en speur werk heb ik de computer (Body control unit Renault ETSI) kunnen laten reviseren..
Dit heb ik gedaan bij AC-Tronics in Almelo. de computer kon vervolgens na het reviseren direct ingebouwd worden en alles deed het weer.

Bedankt voor de hulp op dit forum en ik hoop met deze uitkomst anderen ook te kunnen helpen!

reparatiekosten ca 100 euro, dus een prima deal!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.