Seat Cordoba: auto wil niet aanslaan

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

wou vanochtend weg rijden maar helaas na meerder malen de auto starten wou die maar niet aanslaan. had dit probleem een paar weken geleden ook al. anwb er bij gehaald en die had over dat de verdeler vervangen moest worden dat daar het probeem zit.

zelf had ik al de accu gemeten met een accu meter deze was goed.

dus vond het wel een redelijk advies dat het misschien daar in kan zitten. auto naar de dealer gebracht. maar die zeiden dat het daar niet kon zitten omdat de verdeler vorig jaar vervangen was. en er nog goed uit ziet. en ook de auto starten toen gewoon.

Heb dus nu weer het zelfde probeem. de motor crenkt wel maar wil gewoon niet aanslaan. wie heeft een idee waar ik het nu moet zoeken voor dat ik naar de dealer ga en mijn portomonee leegt probeert tet zuigen..

de auto is een cordoba sx uit 1998 met een km stand van 150.000 km

Jan,

jand79

Geplaatst door jand79 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

derkmans (0), 13 jaar geleden

kan natuurlijk van alles zijn, maar draaide de motor wel snel genoeg rond?

jand79 (0), 13 jaar geleden

ja volgens mij wel. weet niet wat de minimale start/chrank snelheid is.

ANWB is geweest. en ja hoor. hij zetten zijn starthulp er bij op (accu was leeg door het vaak starten van mij zelf) en in een keer starten. zonder ook niet langer dan normaal!

deze meneer van de anwb had het nu over de het misschien de bobine kon zijn die wel wel eens stuk gaan de elektronica er in. maar dit kom vaak alleen voor dat tijdens het rijden de motor uitvalt zegt die er ook bij.
ik weet nu even niet meer waar ik het moet zoeken het probleem?

gr. Jan

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Jan,

De verdeelkap kan ook kapot zijn zonder dat je er iets aan kan zien, de bobine ook, laat de motor eens lopen en sproei de verdeler eens nat, net zoals de bobine, slaat de motor nu af of zie je vonken ? Dan die delen vernieuwen.

Maar gezien je ook zegt dat hij gelijk aansloeg nadat de starthulp erop was gezet, twijfel ik ook enigzins aan de capaciteit van je accu, ook als hij leeggestart is, meet je in onbelaste toestand nog vaak rond de 12Volt, en lijkt het alsof hij nog in orde is, je kunt wel eens tijdens het starten meten, rond de 10 a 10,5 Volt is al vrij slecht.

Gr Stefan

jand79 (0), 13 jaar geleden

stefan,

bedankt voor je tips ga ze vanmiddag even proberen dan geef ik je een terug koppeling terug.

maar van de accu volgens de accu tester die we hebben op het werk is deze nog gewoon goed. maar zal het nog eens door meten

gr jan

jand79 (0), 13 jaar geleden

stefan,

heb het gedaan de auto wou vandaag gewoon starten totaal geen probleem. ook even met de plantenspuit gespoten en hij bleef gewoon netjes lopen.

jan

jand79 (0), 13 jaar geleden

Probleem is verholpen.

Bleek toch de accu te zijn. nu proberen om de accu terug te krijgen van de garantie..

Heb er maar ook maar een zwaarder accu in gedaan.

iedereen bedankt voor de hulp.

gr Jan

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Jan,

Bedankt voor feedback!

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.