Seat Cordoba: Brommende geluid uit de uitlaat.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Mijn auto is voor veertien dagen geleden bij de garage geweest voor een grote beurt. Voor die tijd dacht ik al dat de uitlaat niet helemaal 100% was, omdat hij een "racy" geluid maakte. Hij bromde er lustig op los, alsof het leek of ik een sportuitlaat had. Tijdens de beurt is de midden- en einddemper vervangen en voor 4 maanden terug ook de katalysator, dus het hele uitlaatsysteem is weer toppie. Nu blijft die het sportuitlaat-geluid maken. Als ik het gas loslaat komt er een ploffend geluid uit de einddemper. Verder maakt de motor af en toe een licht piepend geluid, alsof er ergens iets van lucht ontsnapt. Het lijkt alsof de motor niet helemaal goed loopt. Volgens de garage maakt dit allemaal niks uit. Wie weet wat er mis zou kunnen zijn? En heeft dit verband met elkaar?

lars1976

Geplaatst door lars1976 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

dit geluid wordt meestal veroorzaakt en komt uit het flexible deel van de uitlaat, deze even voorzichtig heen en weer bewegen even weer wat soepel maken, waarschijnlijk is hij daar ook lek.

paul,

lars1976 (0), 17 jaar geleden

Waar zit dat flexibele deel?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=lars1976]Waar zit dat flexibele deel?[/quote]
deze zit vast aan de voorpijp.. bij de motor

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.