Seat Ibiza: electrisch ONverstelbare spiegels

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 AFT

De rechterspiegel van m'n ibiza is niet meer electronisch te verstellen, vandaag even doorgemeten, het ligt waarschijnlijk aan het mechanisme (want de schakelaar gaf gewoon stroom). Kan het zijn dat deze spiegelverstelmotortjes op 5 V werken? En weet iemand wat zo'n mechanisme kost, of bijv een internetsite waar ik dit op kan zoeken?

Alvast bedankt!

Gr Mark

Jongh

Geplaatst door Jongh (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

17 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

mark

ik zou even zoeken op de sloop, een complete spiegel is overigens niet goedkoop.

paul,

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

een nieuwe imitatie electrisch verstelbare+verwarmde spiegel kost bruto 49,10..., daar zit alles in, glas..motortje..kortom oude der compleet af, nieuwe der op...stekker er in en klaar..

www.intercarparts.nl

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

arie gelijk leveren.... waar te koop voor die centen ? link ?

paul,

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

heb even gekeken maareeee
dit zijn geen electrisch verstelbare spiegels

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

precies, ik las het ook... er staat ook ELECTRISCH VERWARMD EN NIET ELECTRISCH VERSTELBAAR ?

paul,

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

heb ik toch mn goeie bril opgezet

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

als men goed de foto bekijkt....ziet men dat er een stekker aan zit met meerdere ingangen...alleen verwarmd zou met 2 aansluitings voldoende zijn.
ook zie ik nergens een andere manier van verstellen zitten op de foto.........

Jongh (0), 17 jaar geleden

Jongens, hartstikke bedankt voor jullie snelle reactie. Ik dacht alleen dat die mechanismen ook wel los te krijgen zouden zijn, want je kan het gewoon uit je spiegel schroeven. Het klopt inderdaad dat die stekker meerdere aansluitingen heeft, namelijk 2 voor de verwarming en 3 voor het verstelmechanisme.

Gr Mark

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

Tja, dat wil voor mij nog niets zeggen. Er is zoveel gestandariseerd in de autowereld, de kabels en de aansluitingen lijken er wel te liggen, maar de schakelaars en de stroom op de aansluitingen is dan niet aanwezig. Dat kan ik me ook voorstellen voor de spiegels. Standaard stekkers die alle accesoires kunnen bedienen, maar of het alllemaal werkt .............

Jongh (0), 17 jaar geleden

Dat is zeker waar, ik zal voor de zekerheid nog even bij de garage zelf informeren. Kan het wel zijn dat deze mechanismen niet op 12 V maar op 4 of 5 Volt werken? Dit gaf m'n meter aan...

Mark

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

lijkt me niet echt logisch dat ze op 5 volt werken. Probeer eens een lampje tussen de draden te maken en dan zul je waarschijnlijk zien dat het lampje niet brand en dat de te meten spanning dan wel 0 volt is en je terug komt bij het feit dat de schakelaar niet goed is. Tenminste, dat denk ik. Sjaak

Jongh (0), 17 jaar geleden

Hmm daar zit een zekere waarheid in! Ik zal anders maandag de linkerspiegel ook even doormeten (werkt met dezelfde schakelaar), want die doet het perfect. Bedankt in ieder geval voor alle reacties!

Gr Mark

dupl-u-19054-5dd14a44697fb+kosopoel (0) PRO, 17 jaar geleden

Kun je op de schakelaar de stekkers van links en rechts niet even wisselen, of is dit een combistekker?

Jongh (0), 17 jaar geleden

ik heb geen idee, tis een knopje voor links en rechts, en daarna bedien je de spiegels met een soort joystickje. Hoe ik die afdekplaatjes van het dashbord af moet halen weet ik niet. Ook ben ik bang dat ik wat afbreek als ik probeer om die schakelaar vrij te maken...

Mark

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

anders even een draadbruggetj maken

Jongh (0), 17 jaar geleden

Gevonden, even de andere spiegel doorgemeten, deze werkt op 12 V (logisch eigenlijk =P ). Bij stekker die m'n deur in gaat ging het mis, hier even aan gerommeld, toen deze klik zei deed de spiegel het weer... Beetje té simpele oplossing eigenlijk... Iedereen in ieder geval hartstikke bedankt voor het meedenken!!

Gr Mark

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

controleer de draadboom tussen deur en carresorie maar eens op draadbreuken, komt vaak voor dat hier op het scharnierpunt draden bloot liggen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.