Seat Leon: Koelvloeistoftemperatuur te laag

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20VT

Hallo,

Nadat mijn Leon 3,5 week heeft stilgestaan, loopt de temperatuur niet meer volledig op naar 90 graden. Bij wegrijden loopt de temperatuur heel langzaam op tot ergens tussen de 60 en 90 graden. Bij stilstaan loopt de temperatuur wel weer op tot 90 graden (niet eroverheen). Ga je weer rijden dan daalt hij weer.

Ik neem aan dat er ergens een thermostaat en/of een klep kapot is of een draadje ernaartoe los is en dat daardoor de koelvloeistof altijd door de radiateur blijft lopen. Er branden geen motorstoringslampjes oid.

Kan iemand aangeven of, en zo ja waar ik zelf zou kunnen kijken voordat ik gelijk naar de dealer ren?

Alvast bedankt,

Brian

BPB

Geplaatst door BPB (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Brian

Indien je zelf een beetje handig bent, vervang je de thermostaat, dan zal dit probleem wel verhopen zijn, als hij tijdens file rijden of stilstaand wel omhoog loopt, is de thermostaat de boosdoener.

Volg de onderste slang van de radiateur even.

Gr Stefan

VFR16V (0), 14 jaar geleden

Heb je er ook al eens aan gedacht dat de buitentemperatuur de laatste maand flink is gedaald? Bij mij duurt het nu ook langer voordat hij op 90 graden staat :D en als ik aan het rijden ben dan haalt hij dat niet eens.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Dat het nu iets langer duurt t.o.v. een zomerdag oke, maar dat wil niet zeggen dat hij maar 70 graden word, hij hoort gewoon mooi rond de 90 graden te komen, zo niet, dan is er iets met de thermostaat.

Dus een lage buitentemperatuur of niet, de thermostaat doet zijn werk.

BPB (0), 14 jaar geleden

Heel hartelijk dank voor deze snelle reacties!

Het komt inderdaad niet door het koudere weer nu. Ook in andere winters liep de temp altijd redelijk snel op tot de 90 graden en daar bleeft hij altijd heel erg constant op staan. Nu komt ie er bijne niet op en zodra je weer gaat rijden daalt ie weer.

Ik zal van het weekend eens op zoek gaan. Zijn er verder nog zaken waar ik op moet letten?

Mvrg,

Brian

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Nee verder is er niet veel speciaals brian.

Wel even vullen met nieuwe ( juiste ) koelvloeistof.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.