Seat Leon: turbo vergroten

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 AHF

Hallo beste sleutelaars ,
Ik heb denk ik best een lastig probleem. (deels door wat ik zelf graag zou willen)

Het volgende is aan de hand; mijn turbo is er ondanks keurig warm rijden en netjes afkoelen toch uitgeknalt en ik vertelde dit bij de site seat-online!
Dit met de vraag wie me kon verwijzen naar en goed (en goedkoop ) turbo-revisie bedrijf.
Ik vertelde dat het een 1.9 tdi AHF blok betrof met dus een 110 pk turbo er op. Er rolde oa "turbo world" uit de bus

Toen schreef er iemand ..... waarom zet je er niet een 130 pk turbo op met een andere buis naar de IC (zgn downpipe?) Ik zou de software niet eens hoeven aantepassen ,als ik niet voor de maximale (veilige) vermogens winst zou gaan. ( Turbo zou het dan gewoon wat beter aan kunnen)

Mocht ik wel het volledige effect van de zwaardere turbo willen merken dan zou wel een soft ware aanpasseng vereist zijn!

Mocht dat verhaal kloppen dan heb ik daar zeker interesse in maar dan komt het probleem.

Het probleem.... Hoe vind ik nu de juiste 130 pk turbo die correct op mijn AHF blok past? Ik kan bv niet beschikken over de VAG nr's oid!!
Dit maakt (voor mij althans) het zoeken naar die juiste turbo , bv bij turboworld er lastig , en durf daarom ook niet echt een bestelling te plaatsen.

zijn er techneuten onder jullie die het boven genoemde verhaal kunnen bevestigen/ verbeteren/ afkeuren??
Mocht het verhaal wel ok zijn kan iemand me dan helpen aan een nummer oid waarmee ik de juiste turbo kan bestellen?!!

ik wacht in spanning af!! groet bert

dupl-u-20697-5dd148f796239+wannies

Geplaatst door dupl-u-20697-5dd148f796239+wannies (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Beste bert

Die verhalen van een grotere turbo monteren zonder verdere aanpassingen zijn broodje aap verhalen! Een grotere turbo die meer levert, vraagt ook meer brandstof = meer vermogen, een dikkere dowpipe of de uitlaat aanpassen is allemaal mogelijk maar dat kost bij elkaar ook een klein vermogen, en als je praar over een 'goedkoop revisiebedrijf' zou ik de rest maar achterwege laten..

Neem eens contact op met Motair in Koln, www.motair.de die zijn gegarandeerd stukken goedkoper!! Haal daar zelf al mijn turbo's

Het zijn geen immitatie's maar originele in alle maten en merken leverbaar! Zelf heb ik er al een aantal Garrett's gekocht ( GT28RS ) kijk maar eens op internet wat die daar kosten, bij motair krijg ik hem ongeveer een 400 euro goedkoper dan elders op internet.

Het makkelijkst is als je hem via en bedrijf kan bestellen,

Ik weet niet hoeveel het in jou geval maakt, maar bel er eens naar op, hou even de gegevens van je auto / motorcode of gegevens van de turbo bij de hand om je sneller van dienst te kunnen zijn.

Als ik me niet vergis zit er ook een leverancier hier in nederland.

Gr Stefan

dupl-u-20697-5dd148f796239+wannies (0), 14 jaar geleden

Stefan bedankt Ik zal de site zeker gaan bekijken straks. FF mein deutsch aufholen oid!! haha ik zal laten weten wat ik heb gedaan. gr bert

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Alles klar Bert :)

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.