Seat leon 1.6 16v: motorlawaai

Bouwjaar: 2001

vlak voor de winter hadden wij op de snelweg ineens een gigantisch lawaai (net of de uitlaat ineens lek was)een gigantische brom of soort dreun,je kreeg er hoofdpijn van het was heel doordringend,maar het werd langzaam aan ook wel weer iets minder,auto op de brug gehad maar niks kunnen vinden de garage staat ook voor een raadsel,nu hoor je het de ene keer meer als de andere keer het lijkt net hoe warmer het buiten is hoe minder het geluid is en dan hoor je het prakties niet meer,je hoort het meestal met een bepaalde snelheid tussen de 120 en de 130dus bij een bepaald toerental,wie kan mij helpen of heeft dit ook meegemaakt het geluid word wel steeds iets minder maar het gaat niet weg we hebben zelf ook al gekeken naar een resonantie van een hitteschild of iets dergelijks maar ook niet ik ben benieuwd op een reactie

berry1116

Geplaatst door berry1116 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

warrie bosscher (0), 20 jaar geleden

Heb zoiets ook meegemaakt met een Toledo 2000, maar toen alleen in een rechterbocht. Wat bleek: tijdens een onderhoudsbeurt had de monteur ontdekt dat een bevestigingsbeugel van de uitlaat losgescheurd was. Deze is toen met twee slangenklemmen aan de uitlaat vastgezet. In een rechterbocht werd de uitlaat naar één kant geduwd, waardoor een verschrikkelijke herrie ontstond, alsof het ABS in werking trad. Het was zelfs voelbaar in de zitting van de stoel. Dat duurde maar even. Bij controle bleek de slangenklem tegen het hitteschild te trillen. Toen de klem werd verdraaid was het lawaai over en is nooit meer teruggekeerd.
Controleer de bevestigingsbeugel van de uitlaat midden onder de wagen ter hoogte van de handrem.

warrie bosscher (0), 20 jaar geleden

Aanvulling vorig bericht:
Het probleem werd pas ontdekt nadat op de brug iemand met kracht de uitlaat heen en weer bewoog. Pas toen hoorde je de klem tegen het hitteschild tikken. Toen de plaats was gevonden was de afdruk op het schild duidelijk zichtbaar.
Berry, ben benieuwd op dit de oplossing is.

Thijs11395 (0) PRO, 20 jaar geleden

Ik had enkele weken geleden ook een geweldige brom in mijn Caddy SDI. Kwam van de snelweg af en bij het ontkoppelen bleek de brom met het motortoerental samen te hangen. Van de weg af gegaan en gekeken: de kunststof plaat onder de motor bleek voor los te zijn en als een soort luchthapper te werken. Ergens liep de plaat nu tegen een poelie aan, wat de brom veroorzaakte. In afwachting van vervanging zit-ie nu met tie wraps vast. Wellicht is bij jou ook zoiets aan de hand (alleen zal de plaat dan niet constant van z'n plek zijn, alleen bij 120+ of zo).

Succes, Thijs

s.metijn (0), 19 jaar geleden

Ik heb een seat toledo 1.6 16v 105 pk motor geluid probleem.
Volgens de dealer is het vrij normaal, maar ik vind het nogal onprettig. Het treedt op bij 120-135 km per uur. Bij het optrekken hoor je de motor ook nogal onprettig brommen.
Het is een soort dreun wat niet prettig is.
Eerst was het nog veel erger, na veel geklaag bij de dealer hebben ze een van de motorsteunen vervangen. Volgens de monteur zou ijser op ijzer komen (dus geen rubber tussen) waardoor te veel 'dreun' lawaai naar binnen komt. Hij is dus wat stiller maar nog niet stil genoeg, misschien moet de andere motorsteun ook vervangen worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.