Seat 0: Seat Leon 1.9TDI

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Hallo,

Ik heb een probleem met mijn Seat Leon 1.9TDI, bouwjaar eind 2007. Sinds een maand doet dit probleem zich voor. Als ik ca 120 km/u of harder rijdt dan houdt de auto soms een seconde in, je voelt dan een klein schok. Het probleem doet zich voor tijdens het rijden met en zonder cruise control en vervolgens corrigeert de auto het weer (met cruisecontrol). Ook heb ik het idee dat het probleem zich voordoet als er van de auto iets meer vermogen wordt gevraagd als op de snelweg de weg omhoog gaat.
De frequentie van het probleem is verschillend (laatst naar Utrecht geweest en op de heenweg 1x inhouden en op de terugweg (s`nachts) ca. 20x inhouden.

Nu is het wel zo dat ik laatst de distributieriem en waterpomp heb vervangen. Maar ik weet zo goed als zeker dat er geen tanden zijn versprongen o.i.d. Laatst met een vriend nog in het motormanagement uitgelezen maar kon daar geen storingen in ontdekken.

Graag hoor ik van jullie of er meer mensen zijn die dit probleem kennen en wat eventueel een oplossing zou kunnen zijn.


M.v.g.

Kees

KeesvM

Geplaatst door KeesvM (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Kan van alles zijn, zeker als er geen storing in staat. Stond er echt helemaal geen foutcode in de motorcomputer? Het kan varieren van een slecht wordende pompverstuiver of bekabeling hiervan tot een slechte stekker/contact ergens, maar als je roetfilter hebt dan kan hier ook nog een probleem in zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat 0 of stel zelf een nieuwe vraag.