Seat Leon: Seat Leon 2.0 TDI 2006: Moeizaam starten auto

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Beste lezers,

Sinds vorig jaar september rij ik in een Seat Leon 2.0 TDI bouwjaar 2006.
Dit heb ik particulier gekocht en meteen na 2 maanden rijden heb ik geconstateerd dat de auto moeizaam startte. Hij sloeg niet in 1x aan maar na 2 of 3 slagen begon de motor te starten. Normaal gesproken bij alle diesels start de motor na 1 slaag. Als ik de sleutel in de contact zet en wil starten moet ik hem paar seconden draaien wil hij starten. Als ik de contact te kort doordraai dan slaat de motor af (normaal gesproken zou de motor aan moeten slaan)

Toen ben ik langs de garage gereden en hebben ze de startmotor gereviseerd omdat het versleten was. 1 maand goed meegereden, daarna weer dezelfde problemen. Weer terug geweest naar de garage en hebben een nieuw startmotor op gezet(met de mededeling dat er waarschijnlijk iets is dat de startmotor kapot maakt). Vervolgens kreeg ik een engine melding op de dashboard, de EGR klep was stuk. Die is toen meteen vervangen. Na paar maanden gereden te hebben begin ik weer dezelfde problemen te krijgen met de startmotor, hij begint weer moeizaam te starten ongeacht het warm/koud weer is.

Weet iemand toevallig wat het probleem kan zijn? Er is blijkbaar iets die de startmotor kapot maakt.

Hoor graag jullie reacties.

Groeten,
Ado

ado55

Geplaatst door ado55 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

primera p11 (0), 13 jaar geleden

een dealer onderhouden auto?.
er zal toch geen verkeerde (lees te dikke olie) in het blok zitten.
Waardoor deze zijn minimale starttoerental niet haalt.
Hoe is je accu,levert deze nog voldoende startcapaciteit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.