Seat Leon: Water in de auto

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Al enige tijd heb ik zoals meerdere mensen last van water in de auto na een regenbui. Door de deur komt volgens mij niks binnen en heb de afvoergaten van de deur ook al gecontroleerd.

Meerdere malen heb ik gelezen dat het door de interieurfilter kan komen, maar weet zelf niet waar deze zit en hoe ik deze kan demonteren. Heeft iemand hier een afbeelding van?
Ook heb ik een aantal keren gelezen dat het water in de waterbak nier weg kan en dus verstopt kan zitten. Waar zit deze precies?

Alvast bedankt en ik hoop op vele bruikbare tips, want begin aardig gefrustreerd te raken.

Ates_Leon

Geplaatst door Ates_Leon (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

blijegeit (0) PRO, 16 jaar geleden

doe je motorkap open en dan zie je direct onder je ruit een mooie zwarte plaat van links naar rechts over de hele breedte lopen. (hier zitten ook je wisserarmen doorheen) In deze zwarte plaat zie je als je voor de wagen staat links een klep zitten die met 2 plastic schroeven vast zit. Als je deze los haalt dan kom je bij je interieurfilter uit. daar zit als jet goed is een plastic kapje aan de voorkant op geklikt. deze kan je er gewoon naar boven toe aftrekken.
Mocht het nou zo zijn dat je int.filter zeik nat is, dan zat de afdekkap (die met de 2 plastic schroefjes vast zit) niet goed gemonteerd.

De afwateringsgaten zitten zowel links als rechts onder de lange plastic plaat (parafanplaat) in die waterbak tegen de voorschermen aan. Maak deze als je er toch al bent meteen even schoon. :)

Hoop dat je hier even mee vooruit kunt.


mvg

Ates_Leon (0), 16 jaar geleden

Zowel het interieurfilter als de waterbak grondig onderzocht. Allebei netjes gemonteerd en droog. Geen lekkage te vinden.

Wat bleek nou, het water kwam odner de speakers op de deur vandaan. Daar dichtgekit en dorpels zijn tot op heden droog gebleven. Nu hopen dat het zo blijft.
Het drogen van de matten was ernstig. Alles eruit gesloopt en paar dagen laten drogen. Maar het is gelukt! Rij nu in een droge Leon, eindelijk. Zoals het hoort eigenlijk :P

Nog bedankt voor de tip(s)

EDIT:
Na het installeeren van alle stoelen en banken blijft na het starten van de motor het lampje van de airbag branden, vergeten de accu los te koppelen. In de garage zouden ze hem kunnen reseten. Ook de code voor de radio dient nogmaals opgevraagd te worden.

Weet iemand hoeveel dit mij zal gaan kosten?

Ates_Leon (0), 16 jaar geleden

Na een zoektocht heb ik met een aantal dealers / garages contact opgenomen, waarvan ik de naam verder niet zal noemen.
Bij een VW/Audi dealer / garage werd er gezegd dat ik voor alleen het uitlezen 25 euro moest betalen en voor het opvragen van de radiocode 50 euro. De radio zou bovendien gedemonteerd moeten worden en in zijn geheel naar de importeur verzonden moeten worden :S Ik heb bij alle gevallen gelezen dat alleen het serienummer opvragen al voldoende is. Geen verstand van zaken dus.
Bij een officiele Seat dealer werd mij gezegd dat ik voor beide 'probleempjes' 25 moest betalen. Dit werden er uiteindelijk 20. Zowel het probleem met de airbag als de radiocode zijn opgelost.

Is het geen oplichterij dat 1 garage 75 euro rekend en de ander 20?

Martin 1.8 20V (0), 15 jaar geleden

ik was 92 euro kwijt voor een radio code etc

wel lullig want achteraf bij het betalen bleek dat de vorige eigenaar de code op het kentekenbewijs had vastgeniet

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Ates_Leon]Is het geen oplichterij dat 1 garage 75 euro rekend en de ander 20?[/quote]
Idd je hebt een punt. Waarom er onderlinge verschillen zijn kan men niet verklaren.

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.