Skoda Octavia: Piepende remmen met Octavia DSG (ook wanneer je niet remt).

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDi 140 pk + DSG

Hoi allemaal, ik heb een Octavia 2.0 TDi 140 pk met DSG van 2005. Het is dus een automaat.

Ik heb onlangs de remblokken voor + achter laten verwisselen (aftermarket, geen originele remblokken). Nu doet zich het volgende voor:

Als de remmen koud zijn hoor je niets. Maar na een stukje door de stad rijden hoor je de remmen onregelmatig piepen, ook als je NIET remt... Het geluid lijkt op een piepend geluid alsof met staal op staal gaat. Ook na een flinke rem actie hoor je de remmen piepen terwijl ik NIET op de rem sta...

Als de remmen warm zijn hoor je ook als je soms remt een schurend geluid uit alle verschillende blokken (soms voor, soms achter).

Ik heb al een paar duizend km ermee gereden kan ook de nieuwigheid niet zijn lijkt me.

Nu heb ik tijdens het verwisselen van de remblokjes ook de remvloeistof laten vervangen: is hier een speciale procedure voor? Ze hebben gewoon een apparaat derop gezet die de remvloeistof erin pompt, en daarna elke wiel apart laten ontluchten.

Ik heb trouwens ook het idee dat de wagen niet optimaal remt...

Iemand een idee waar dat gepiep vandaan komt? Ik ben naar de garage gegaan en er is niks te vinden (ook ik kan zelf niks zien).

Ik ga weer terug uiteraard, maar een paar tips zijn welkom. De auto trilt absoluut niet tijdens het remmen. Ook tijdens het rijden GEEN getril...

EG

Geplaatst door EG (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Beste E G

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Hoe staat het hiermee....?

Gr. paul

EG (0), 15 jaar geleden

Dat was een auto die ik wilde kopen voor een lage prijs, ging niet door trouwens.

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=EG]Dat was een auto die ik wilde kopen voor een lage prijs, ging niet door trouwens.[/quote]
Misschien had je dit beter even mede kunnen delen.

Gr. paul

EG (0), 13 jaar geleden

Dit probleem is opgelost door de remblokken te vervangen voor remblokken van TRW (volgens mij word dat OEM geleverd, maar dat kan weleens veranderen).

Na dit akkefietje koop ik altijd blokken van de grote "bekende" merken. De oude remblokken waren van een relatief onbekend merk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.