Skoda Octavia: problemen met koude start (TDI (110 pk)

Bouwjaar: 2000

Ik heb nu het kouder wordt problemen met de koude start. Ik moet de start motot lang laten draaien voordat hij aanslaat. inmiddels zijn de gloeibouggies al vervangen maar er is geen verbetering merkbaar. Ik heb de tip gekregen om de verstuivers schoon te maken met een toevoegmiddel (nog niet uitgeprobeerd). Wie heeft nog meer tips?

Bij voorbaat dank.
Eric

vessem

Geplaatst door vessem (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Michael7702 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoe is het met de accu,kan goed lijken maar de motor toch te langzaam rond laten draaien tijdens het starten.
Startmotor zelf kan ook de oorzaak zijn en tot slot de timing van de brandstofpomp

depaneurke (0), 19 jaar geleden

controleer of de gloeibougies wel spanning krijgen !! als de stuurrelais defect is , kunnen deze nieuwe gloeibougies ook niet werken !!!

vessem (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de tips !!

De goedkoopste oplossing (ik ben zelf niet auto-technisch onderlegt, dus afhankelijk van garagebedrijven =-kassa-) is het toevoegmidel bij Halfords gehaald. Na ca 200 km al aanzienlijk beter starten. Dus het gaat de goede kant op.

vessem (0), 19 jaar geleden

Michael, het resultaat van het toevoegmiddel viel toch wel een beetje tegen. Ik heb het nivo in de accu gecheckt: ca 2-3 cm water bijgevuld. Ik let er op dat nu met het strten de ventilator en de airco uitstaan. Het gaat nu goed, maar ik zal toch de accu moeten vervangen. Bedankt voor de tip.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.